“Для уникнення арешту”: Порошенко готується до “втечі” з України – Джерело. “Перша підозра не за горами”

Відставка генпрокурора Руслана Рябошапки дуже боляче вдарить по Петру Порошенку. І поки не призначений новий керівник Офісу Генпрокурора існує ймовірність, що колишній президент України збирається виїхати з країни, щоб уникнути арешту.

Принаймні так вважає телеграм-канал “Клименко-Тайм”. Подаємо їх слова в оригіналі.

“Як повідомляє наше джерело – в нових умовах, після звільнення Руслана Рябошапки з поста генпрокурора, команда Порошенка розглядає як цілком реалістичний сценарій виїзду екс-президента з України для уникнення арешту.

Тут є два базових варіанти легендування в разі загострення ситуації зі справами екс-президента:

1. Виїзд на лікування.

2. Виїзд через політичні переслідування.

Пріоритетного варіанту зараз немає – прийнято рішення почекати на дії ДБР і прокуратури. Зокрема, на вибір сценарію вплине те, в якій справі Порошенко таки отримає свою першу підозру.

Деталі по передбачувану країну, в якій Порошенко може “кинути якір”, джерело достовірно назвати не може. Однак припускає, що в обох з варіантів найбільш логічний в даний момент вибір – стара-добра Великобританія.

Порошенко НЕ хоче виїжджати з країни і розглядає цей варіант як крайній. Не тому, що впевнений в стратегії свого захисту або тому що хоче боротися до кінця. Він дуже боїться втратити свої активи. Активів в широкому розумінні цього слова – від бізнес-активів, до власної ж фракції у Верховній Раді “.

Відзначимо, що підозри п’ятому президенту України Петру Порошенку, які підготувало Державне бюро розслідувань, не були підписані екс-генпрокурором Русланом Рябошапкою через те, що вони фактично “висмоктані з пальця”.

Про це в інтерв’ю виданню “Главком” розповів в.о. генпрокурора Віктор Чумак.

“Ми не гальмували жодної справи, але і не підписали якусь підозру, якщо вона не вивірена до останньої літери. Підозра – це ж не один лист, а сто сторінок, на яких описується конструкція злочину, щоб суд його прийняв. Якщо ж ти підписуєш необгрунтовану підозру і суд її такою визнає, ти так само відповідаєш в кримінальному порядку за незаконне притягнення до відповідальності “, – зазначив Чумак.