До 2030 року! Шмигаль зробив гучну заяву – надважливе завдання. Українці отримуватимуть!

Кабінет Міністрів України планує забезпечити зростання зарплат громадян до рівня деяких європейських країн протягом 10 років.

Про це 30 січня заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook.

Шмигаль заявив, що уряд ставить перед собою завдання вивести українські зарплати на рівень сусідніх держав.

“Надважливе завдання, яке ставить уряд, — це до 2030 року вийти за середніми зарплатами на рівень наших сусідів із Польщі чи Словаччини”, – підкреслив він.

За його словами, у грудні 2020 року реальна середня заробітна плата українців зросла на 10% проти аналогічного періоду 2019 року і становила 14,2 тис. грн.

Окрім цього Шмигаль похвалився досягненнями влади на цьому тижні:

Цього тижня Верховна Рада дала старт створенню Бюро економічної безпеки. Уряд у держбюджеті заклав видатки на цей орган на рівні 600 млн грн. Створення Бюро — це нова сторінка для України та українського бізнесу. Це буде новий орган, з новими співробітниками, які будуть обиратися на відкритих конкурсах. Акцент у роботі нового відомства — це аналітична складова. Передбачається остаточна ліквідація податкової міліції та переведення до Бюро розслідування всіх економічних та фінансових злочинів.

Уряд цього тижня також схвалив проєкт закону щодо запровадження системи стимулюючих заходів для громадян, які працювали за кордоном та повернулися в Україну. Ми хочемо, аби такі громадяни могли відкрити власну справу та залишитися далі жити та працювати в Україні. Держава готова виділяти до 150 тисяч гривень, щоб допомогти із започаткуванням власного бізнесу. Це невеликі кошти, але ми впевнені, що це стане додатковою мотивацією для людей залишитися вдома, створювати тут робочі місця та розвивати власну громаду.

Приватбанк відкрив кредитування підприємців за програмою державних гарантій. Нагадаю, що це програма, коли держава гарантує до 80% тіла кредиту перед банком, аби значно здешевити його та спростити умови його отримання. У держбюджеті на ці потреби закладено 10 млрд грн. Ми впевнені, що разом із програмою «5-7-9», програма портфельних гарантій запустить масштабне кредитування українського бізнесу, що сприятиме зростанню української економіки.