“До остаточної відставки”: Безстроковий страйк. Всі вийдуть на вулиці. Лукашенку не сховатися!

Штаб екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тіхановської закликав до загального страйку, щоб домогтися відставки нинішнього глави держави Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє “Інтерфакс”, у понеділок, 17 серпня.

“Ми закликаємо всі трудові колективи приєднатися до безстрокового страйку з вимогою відставки Олександра Лукашенка, делегувати представників страйкових комітетів у Координаційну Раду”, – йдеться в заяві штабу.

Відзначається, що прихильники Тіханоовської мають намір продовжувати домагатися скасування виборів легальними і ненасильницькими способами.

Керівник штабу Тіхановської Марія Мороз у відеозверненні також закликала громадян країни до загального страйку.

Зокрема, Мороз заявила, що в результаті загального страйку президент Лукашенко позбудеться джерела фінансування. Вона додала, що для глави держави “зрозуміла тільки мова сили і конкретного економічного збитку”.

При цьому глава штабу Тіхановської пообіцяла жителям країни, що учасникам страйку буде надано фінансову допомогу з деяких фондів, які вже створюються. “Не бійтеся. Нас не залишуть в біді, в Білорусії вже створені фонди допомоги. Білоруська діаспора також збирає кошти по всьому світу. Навіть Ілон Маск запитує, чим допомогти”, – заявила Мороз.