Дочекались – відкриті кордони: Данілов влетів: подвійне громадянство. Присадив усіх, доб’ється свого

Патріотично налаштовані українці в різних країнах світу повинні мати право на подвійне громадянство. Однак важливо законодавчо врегулювати ці процеси, щоб у людей із подвійним громадянством не було доступу до держслужби.

Про це він секретар РНБО Олексій Данілов розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

Коментуючи тему подвійного громадянства, яка час від часу виникає в рішеннях РНБО і в розмовах навколо цих рішень, Данілов сказав, що це питання піднято, з ним “треба розбиратися”.

“У Канаді, США, Казахстані, у великій кількості країн знаходяться патріотично налаштовані наші громадяни, очевидно, що вони повинні мати таку можливість (отримати подвійне громадянство, – ред.)”, – сказав Данілов.

Інше питання, як зазначив секретар РНБО, чи повинні люди з подвійним громадянством мати допуск до державної служби.

“Ми повинні як країна захищатися від цього. Це все потрібно прописати, щоб потім не було різночитань під час використання цього громадянства”, – заявив Данілов.

Водночас він підкреслив, що питання подвійного громадянства має вирішуватися на законодавчому рівні, і зараз у Верховній Раді є декілька законопроєктів, що стосуються цих процесів.

Також Олексій Данилов озвучив позицію щодо введення візового режиму між Україною і Росією. За його словами, ми і так розуміємо, хто до нас їде.

“Вводити чи не вводити якісь візові режими? Треба розуміти, що після цих дій ми будемо мати. Ми і так розуміємо, хто до нас їде, кого ми не пускаємо. Хочу сказати, ця інформація досить специфічна, насправді наші прикордонники колосальну кількість людей з тих чи інших причин не пропускають на нашу територію”, – сказав Данилов.