Донбас повернеться в Україну? Клімкін зробив гучну заяву

Окуповану Кремлем територію Донбасу, як російську колонію, приєднати до цивілізованої частини України неможливо.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму Twitter. На його думку, Донбас повернеться в Україну лише вільним і європейським.

"Окупований Донбас, як російська колонія, не може бути штучно імплантований у цивілізовану і демократичну Україну. Можемо обговорювати перехідні періоди, різні підходи і модальності, але не цей фундаментальний принцип", – підкреслив він.

Також, під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 40 країн виступили із засудженням фейкових "виборів" на окупованій частині Донбасу.

Популярне: Від 200 гривень і вище: Вже з 1 грудня на українців чекає нове подорожчання

"Сьогодні була одностайність в оцінках. Була висловлена позиція 40 делегацій, які чітко засудили проведення так званих виборів на окупованій частині Донбасу. Була висловлена дуже чітка позиція, що те, що відбулося вчора, є грубим та зухвалим порушенням Мінських домовленостей, суверенітету та законодавства України. Для країн ОБСЄ ці незаконні "вибори" не мають жодних юридичних наслідків", – повідомив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук.

Варто нагадати, що раніше повідомлялося про те, що служба безпеки України відкрила кримінальні справи за фактами проведення фейкових виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Справи відкриті за фактами втручання у внутрішні справи України шляхом проведення псевдовиборів, посягання на територіальну цілісність країни.