Допоможіть маленькому Артему самостійно пізнавати цей світ

Гідроцефалія значно вплинула на мозок дитини

Артемку нещодавно виповнилося чотири рочки, але через діагноз вроджена гідроцефалія (у голівці постійно набирається рідина, тисне на мозок і заважає нормально розвиватися), він не може самостійно пізнавати цей світ пише ТСН, передає Корупція.Інфо

«Хлопчик народився на восьмому місяці вагітності. Далі два тижні він знаходився в реанімації. У малого медики підтвердили діагноз – гідроцефалія. В інституті Ромоданова Артемку зробили операцію – шунтування. Але після досліджень було виявлено, що мозок атрофований із-за великого скупчення ліквору (спинномозкової рідини). Хлопчика лікували різними препаратами, але не допомагало», – розповідають рідні шлопчика.

Лікарі порадили батькам звернутися в реабілітаційний центр. І після курсу лікування Артемкові стало краще: почав підійматися, самостійно перевертатися, навіть ходити з мамою, тримаючись за одну ручку.

Популярне: Погрожував, що розповість усе в школі: 76-річний чоловік два роки ґвалтував дитину

«Лікар-нейрохірург порекомендував препарат, який сприяє наростанню нових клітин мозку. Після першого курсу цього препарату хлопчик почав пальчиком показувати на предмети. Після другого – Артем став уважнішим, почав говорити нові слова, називати імена дідуся, бабусі, тата; а ще малий полюбляє роздивлятися книги з яскравими кольоровими малюнками. Препарат недешевий і ціна на нього постійно підіймається, батькам не вистачає коштів на третій курс. Також потрібні кошти на реабілітацію», – кажуть рідні дитини і просять про фінансову допомогу.  

Реквізити для допомоги:

Номер банківської картки: 4149 6293 9426 3404 

Ценацевич Анастасія Сергіївна.

https://www.facebook.com/groups/2113367698940721/