Дружина вбитого офіцера Галаса впевнена, що його вбили співробітники СБУ (ВІДЕО)

Дружина вбитого українського офіцера Романа Галаса запевняє, що її чоловіка вбили співробітники СБУ. Військовий перед смертю не раз отримував погрози і боявся, що його скоро можуть вбити.

Про це повідомив співголова громадянської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов,  передає Корупція Інфо

Дружина Романа Галаса, який загинув 8 серпня на Донеччині поблизу опорного пункту Зайцево, розповіла, що за два дні до смерті в режимі телефонної розмови він її сказав: «Якщо вночі не заб’ють мене сепари, то вдень заб’ють свої».

Проте дві ночі офіцер ще пережив. О 15:30 8 серпня, дружині повідомили про загибель військового.

За словами дружини, коли батальйон чоловіка переводили на нове місце, то у бліндажах вони часто знаходили записки з погрозами типу: «Ви мали їхати звідси на іномарках, а поїдете ногами вперед».

Також дружина повідомила, що на момент поховання чоловіка не було лікарського свідоцтва про смерть. Його надали їй аж 25 серпня. У цьому свідоцтві, підписаним 8 серпня, причиною смерті було вказано «навмисне самоушкодження гранатою».

«Я вимагаю справедливості. І так як я розумію, що перебування на цих опорних пунктах, через які контрабанду перевозили у місто Донецьк. І це було неодноразово, мені про це повідомляв мій чоловік. Я вважаю, що причиною загибелі власне стало непогодження із діями високопосадовців, а також співробітників СБУ, які власне йому погрожували», – заявила дружина загиблого.

Нагадаємо,  Роман Галас приймав участь у затриманні вантажівки з борошном, в якій було знайдено 48 мільйонів гривень.

Наступного дня в блінджажі військовослужбовців знайшли записку: “Ви мали їхати звіси на іномарках, а поїдете ногами вперед”.

Офіційна версія загибелі, що Роман навмисно підірвав себе гранатою.