Дуда, дулю тобі! ПОМСТА ПРИЛЕТІЛА: блокаді кінець – Зеленський влупив по столу! Жорстке рішення – Польща, аррівідерчі!

Учасники акції протесту в Польщі почали більш жорстко блокувати рух на кордоні з Україною. У деяких пунктах пропуску на кордоні навіть почалося блокування руху для усіх видів транспортних засобів. Також поляки блокують залізницю та висипають зерно з вагонів, що переходить усі межі.

Тому, Україна теж не збирається це терпіти та планує більш передбачуваний експортний маршрут, в обхід польського кордону.

Так, Україна планує створити додатковий маршрут через річку Дунай, щоб збільшити експорт до довоєнного рівня.

«У наших планах на цей рік – усунути всі штучні перешкоди для експортерів і ми працюємо над покращенням внутрішньої логістики. Ми плануємо контейнерні перевезення по верхньому Дунаю», – зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях

Він додав, що Румунія «більш передбачувана», ніж польський кордон.

За його словами, запропонований новий маршрут проходитиме від українського порту Ізмаїл до румунської Констанці та дунайських портів Німеччини.

Кубраков підкреслив, що польські протести на українському кордоні впливають як на європейських, так і на українських експортерів.

«Це точно не загроза для польських фермерів, оскільки ми веземо не тільки аграрну продукцію, але й автозапчастини для німецьких автовиробників, продукти переробки, які не спрямовуються до Польщі. Блокування кордону означає мільярдні втрати як для нашої економіки, так і для економіки Європейського Союзу», – відмітив міністр.