Дві години тому! Медведчук все – прямо в залі суду, Марченко прозріла. Це таки сталось – замінити!

Страшенно не люблю всякого роду інсайди і ставлюся до них вкрай насторожено, але тут просто не можна не довіряти джерелу. Тим більше, що стосується дана тема Віктора Медведчука. Власне, Кремль відмовляється від порятунку рядового Віктора політичними шляхами на користь більш перспективних альтернатив, пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Звучить вкрай інтригуюче, але що це означає?

Це означає, що тему судових баталій навколо Медведчука російська пропаганда буде використовувати регулярно, для формування інформаційної повістки не тільки для внутрішнього користування, а й зовнішнього. Проте фігура Медведчука не стане приводом для торгу. Фактично, порятунок потопаючого стає справою рук самого потопаючого, що нівелює його статус до рівня навіть нижче Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва … Ну або Цемаха, який взагалі насправді нікому виявився не потрібним, через нульову важливість як таку, але навіть його обмінювали.

Але є одне але”. І це одне “АЛЕ” – Оксана Марченко.

Не так давно я публікував матеріал про те, що з подружжя Віктора Медведчука будуть формувати образ “мучениці”, який згодом навіть може стати політичним брендом. У формуванні первісної канви в цій справі Оксани Марченко цілком і повністю сприяла РПЦвУ, в рамках проекту “Паломниця”.

Очевидно, що в червні ми з вами побачимо наступний етап формування образу Марченко як “мучениці”, а саме: у відкритих джерелах все частіше будуть спливати її крадькома зроблені деякими папараці фото в “печалі”; одяг буде приймати все більш строгі і депресивні колірні тони; пости в соціальних мережах наповняться якоїсь “глибокодумною скорботою”; Марченко все менше буде використовувати make up і наближатися до натурального способу якоїсь навченої життям ігумені.

До речі, в рамках проекту “Паломниця” вона вже приміряла на себе образ жебрачки. Вийшло награно, адже і сам по собі проект “Паломниця” представляв собою дешевий мексиканський серіал. Але …

Але, очевидно, що в Росії прекрасно розуміли – доля Віктора Медведчука вирішена. З урахуванням того, що в нього з 2013 року за неофіційною інформацією було влито понад $ 800 млн., При практично мінімальному ККД, від цього важеля вирішили відмовитися на користь більш популістсько і медійно вигідного варіанту – його дружини мучениці.

Більш ніж упевнений, що проект “Марченко” в найближчі місяці продовжить своє формування саме на релігійній ниві, як мінімум до святкування 30-річчя Незалежності України та візиту в нашу країну Вселенського патріарха Варфоломія. А після, цей “бутон” розкриється вже в політичну складову, причому з повною підтримкою саме електорату зі складу адептів РПЦвУ. Благо, досвід роботи на камеру у неї дуже багатий, і мова більш підвішена, ніж у її косоязикого чоловіка. А образ жінки-мучениці, це століттями випробуваний популістський бренд.

Власне, Медведчука зливають, Марченко поливають? Спостерігаємо!