Двоє дітей і троє дорослих загинули через обстріли Горлівки

Ще 12 мирних жителів отримали пораненння.

Увечері 14 листопада терористи обстріляли один із найбільш густонаселених районів Горлівки зазнав потужних обстрілів, внаслідок чого загинули п'ятеро мирних жителів, серед них – двоє дітей. Про це повідомляє прес-служба Горлівської міськради. 

"Житловий масив "405 квартал" зазнав артобстрілу, внаслідок чого загинули п'ятеро горлівчан, з них двоє дітей. Отримали поранення 12 мирних жителів. За даними департаменту ЖКГ, є серйозні руйнування в житловому фонді: пошкоджено конструкції двох будинків, зруйновано 6 квартир", – йдеться в повідомленні.

Унаслідок потрапляння снаряда пошкоджена повітряна лінія теплотраси, без опалення залишилося 75 будинків, 3 школи і 6 дитячих садків.

Користувачі соцмереж пишуть, що під час обстрілу житлового масиву "Сонячний" застосовувався автоматичний міномет "Васильок".

Як заявив керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов, інформація про обстріл силами АТО Горлівки, яка перебуває під контролем терористів, не відповідає дійсності і є черговою провокацією.

Він вкотре підкреслив, що сили АТО не обстрілюють населені пункти, і це принципова позиція, яка не порушується навіть за наявності там бойовиків.

"У нас є чітка заборона на обстріл вогневих позицій супротивника, розташованих у населених пунктах", – додав Селезньов.

Як відомо, у російських ЗМІ з'явилася інформація, що сили АТО нібито завдали удару по Горлівці, унаслідок чого загинули мирні жителі.

Нагадаємо, через обстріли Трьохізбенки на Луганщині загинули троє мирних жителів, серед яких – дев'ятирічна дівчинка.

 

Джерело: Тиждень.ua