Дикий шок! Папа Римський прозрів – прямо в очі Путіну: сколихнув весь світ! Потужно!

У світі є багато місць, де сьогодні зневажають гідність та свободу, зазначив понтифік. 

На урочистій месі напередодні Різдва папа римський Франциск виступив із засудженням воєн.

“Люди, які прагнуть влади та грошей, пожирають навіть своїх близьких, братів і сестер. Скільки у світі воєн! І як багато місць, де й сьогодні зневажають гідність та свободу”, – зазначив понтифік під час проповіді у соборі Святого Петра у Ватикані у суботу , 24 грудня.

Війну, розв’язану Росією в Україні, він у своїй промові прямо не згадав.

Слабкі та бідні – ті, хто “найбільше страждає від людської жадібності”, підкреслив папа римський.

“І в це Різдво людство, ненаситне до грошей, влади та задоволення, не знаходить місця для маленьких, для багатьох ненароджених, бідних, забутих людей, як це було з Ісусом. Я думаю в першу чергу про дітей, поглинених війною, бідністю і несправедливістю”, – сказав Франциск.

У той же час він закликав людей не піддаватися страху, песимізму та розпачу і знову здобути довіру:

“Бог народжується в яслах, щоб ти народився заново саме там, де, на твою думку, ти досяг дна. Немає такого зла, такого гріха, від котрого Ісус не хоче і не може врятувати тебе. Різдво означає, що бог поруч: нехай довіра відродиться!”

Через пандемію COVID-19 у 2020 та 2021 роках у Ватикані було дозволено лише релігійні служби з обмеженою участю. Напередодні Різдва 2022 року у соборі Святого Петра знову зібралася велика кількість людей.

За даними Святого Престолу, всередині було близько 7000 віруючих, ще близько 3000 спостерігали за месою зовні, на площі Святого Петра. У Віфлеємі, який традиційно вважається місцем, де був народжений Ісус Христос, у різдвяне святвечір збираються християни з усього світу. Очікується, що цього року місто прийме тисячі прочан.