Джонсон сам не свій! Прямо в очі Байдену – видав немислиме: шокуючий борт в Україну! В руки ЗСУ, браво!

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав країни Заходу надати Україні більше озброєння. Він заявив, що військова допомога допоможе українцям виграти війну, що “буде мати вирішальне значення для безпеки заходу”. 

 
Про це повідомило видання CNN. 
 

“Якщо нам не вдасться вигнати Путіна з України, якщо українці програють, то небезпека для всієї євроатлантичної зони безпеки, для США буде більш серйозною”, – зазначив він. 

За його словами, Україні необхідно надати більше танків і далекобійної артилерії. При цьому він заявив, що США і Великобританія повинні передати для ЗСУ літаки F-16, тому що, якби літаки відправили рік тому, то Україна була б набагато ближче до завершення війни. 

“Якщо це станеться рано чи пізно – якщо це вибір – тоді давайте дамо їм те, що їм потрібно, раніше, тому що це гуманно і співчутливо”, – підсумував Джонсон. 

Зазначимо, що Британія зокрема не стоїть осторонь та нещодавно почала обговорювати новий пакет військової допомоги, який акцентуватиме увагу на “альтернативних методах” посилення ЗСУ на противагу винищувачам – таку заяву зробив британський міністр оборони Бен Воллес. 

Як відзначає Воллес, він не виключає ймовірність відправки літаків в Україну, але каже, що “більш реалістично та продуктивно” буде розглянути постачання цього виду озброєння у довгостроковій перспективі, щоб Україна мала чим забезпечити свою безпеку після завершення війни з Росією.