Еге-гей, щастя повні штани! ЗСУ потопили остаточно: Кримський міст валяється — гордість Путіна все, пішов кормити риб!

Американські ракети ATACMS, які передали для України не факт, що зможуть зруйнувати Кримський міст через наявність касетної бойової частини. Для повного знищення мосту через Керченську затоку необхідно використати модифікацію ATACMS із дальністю 300 км та унітарною системою заряду.

Про це розповів генерал-майор запасу, колишній заступник голови СБУ, експерт з питань національної безпеки Віктор Ягун.

«Передані нам ракети ATACMS здебільшого використовують для знищення особового складу та військової техніки. Як вони можуть бути застосовані, було продемонстровано на прикладі бердянської та луганської баз, де зберігалася авіаційна техніка окупантів. Це максимально можливий ефект», — вказує експерт.

За його словами, передані Україні ATACMS можуть використовуватися для нанесення ударів по залізничних вузлах, де зберігається значна кількість боєприпасів, що можуть детонувати, внаслідок чого буде пошкоджено обладнання, зокрема залізничне.

Віктор Ягун робить висновок, що надана Україні станом на зараз версія ATACMS може бути застосована лише так.

«Все, що стосується підриву, ударів по будівлях і спорудах — не про касетні боєприпаси. Це — про ракети авіаційного базування, які передали нам Велика Британія і Франція і які активно використовуються нами по Криму», — робить висновок колишній заступник голови СБУ.

Він також повідомив, що для ураження Кримського мосту краще використати іншу модифікацію ATACMS.

«Зокрема, існує модифікація ATACMS із дальністю 300 км та унітарною системою заряду. Щоправда, вони не настільки потужні, щоб знищити щось дощенту. Але якщо, наприклад, вдарити по залізничному полотну, можна зруйнувати цілу його секцію, на ремонт якої знадобиться певний час. І це зупинить логістичний ланцюжок ворога» — резюмує Віктор Ягун.

Він додав, що на жаль, повністю міст не буде зруйновано», — резюмує Віктор Ягун.