Екс-чиновник одеської мерії приватизувала 117-метрову службову квартиру

У березні нинішнього року начальник юридичного управління Державного управління справами Марія Еремеенко отримала від свого відомства квартиру. Чиновник приватизувала 117 квадратних метрів в новобудові в центрі Києва, повідомляє Корупція Інфо.

Нагадаємо, раніше Марія Еремеенко була депутатом Одеської міськради: в 2006-2009 роках – від блоку Едуарда Гурвіца «Наша Одеса», з 2010-го – оп списком Партії регіонів. При мера Костусєва Еремеенко займала посаду директора юридичного департаменту, виконувала обов'язки віце-мера і очолювала департамент екології.

У 2014 році Марія Еремеенко очолила юридичне управління Державного управління справами (ДУС). На парламентських виборах 2015 року вона виступила «технічним кандидатом» свого керівника в ДУС Сергія Березенко. Влітку 2016 року одержала звання «заслужений юрист України».

Навесні 2016 року Марія Еремеенко отримала на себе і свого сина Андрія квартиру на вулиці Тарасівській у Києві. Свідоцтво про право власності видало ДП «Укржілсервіс». Площа квартири 117 квадратних метрів, отже норма розрахунку житлової площі (13,65 кв.м на людину) в даному випадку перевищена більше ніж в два рази.

До того ж, в Державному управлінні справами надали недостовірні відомості щодо зазначеної квартири за запитом народного депутата Мустафи Найєма. У відповіді йдеться про те, що квартира надана в користування сім'ї Еремеенко з чотирьох чоловік. Однак в той момент квартира вже три місяці перебувала в приватній власності Марії Еремеенко.

Згідно з Реєстром речових прав сьогодні у власності Єремєєвій тільки ця квартира. У декларації чиновника за 2014 рік зазначений дохід від відчуження майна в 187 тисяч гривень, сукупний дохід – 327 тисяч гривень, внески в статутний капітал компанії 1, 25 млн грн.

В даний час Еремеенко є фізособою-підприємцем, засновником громадської організації «Майбутнє Одеси» і співвласником фірми «Південна лінія», яка займається рослинами і будівництвом.