Екстрена новина! Прямо на АЕС – сталося шокуюче: весь світ на ногах! Цього всі боялися!

Під час масованого ракетного удару по Україні у багатьох областях зникло електропостачання. Через обстріли відключили від енергосистеми дві атомні електростанції.

Про зупинення роботи блоків Хмельницької АЕС повідомив міський голова Нетішина Олександр Супрунюк. Крім того, енергоблоки Південноукраїнської АЕС також аварійно зупинені.

Супрунюк попередив мешканців про зупинення блоків електростанції. Він зазначив, що в регіоні немає електропостачання, води та, можливо, тепла.

Готуємось до гіршого, сподіваємось на краще,– йдеться у повідомленні.

Про зупинення роботи Південноукраїнської АЕС повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. Він зазначив, що енергоблоки вимушено вимкнули через аварійну ситуацію.

Як відомо, через російські обстріли диспетчерський центр НЕК “Укренерго” застосував аварійні відключення електроенергії по всій території України.

Про це повідомила преслужба компанії у Facebook.

“Це необхідний крок для захисту електромереж від додаткових технологічних аварій та підтримки роботи енергосистеми”, – пояснили в Укренерго.

Ремонтні бригади разом з підрозділами ДСНС почнуть ліквідацію пошкоджень одразу по закінченню повітряної тривоги.

“Але через мороз та льодяний дощ в деяких регіонах аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах, пошкоджених ракетами терористів, можуть тривати довше”, – попередили в регуляторі.