Екстрена новина! Вибору нема – час скласти зброю, РФ капітулює? ЗСУ добивають, окупанти на межі!

Росія не зможе відповісти Україні за підрив Кримського мосту. У них практично нічого не залишилося в обоймі, що б вони не використовували по Україні.

Такий прогноз зробив військовий експерт, полковник у запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан у новому випуску програми “Балаканка” на каналі “Гроші”.

“У них нічим відповісти. Вони навіть не будуть цю тему розвивати… Ніякої відповіді не буде… Оптимальний варіант для них – знайти якийсь механізм піти з цієї теми”.

Експерт упевнений, що ядерну зброю Росія точно застосовувати не буде.

“Розмови про застосування ядерної зброї вже були. Цей постріл вони вже теж використовували… Застосування ядерної зброї точно не буде. Ніхто не візьме на себе таку роль вбивці Російської Федерації і російської армії, оскільки будь-який рух росіян у бік застосування ядерної зброї спричинить нанесення превентивного удару, причому по центру прийняття рішень або по центрах виконання. Ця тема назавжди згасне разом з цими центрами”.

Світан додав, що в Росії це прекрасно розуміють.

Під час ефіру з Марком Фейгіним радник Офісу Президента Олексій Арестович також припустив, якою може бути відповідь Путіна на вибухи Кримського моста. Міркування його були пов’язані з можливим ядерним ударом.

За словами Арестовича, він цілком собі уявляє, що Росія може атакувати ТЕЦ. Але є одне “але”… І воно стосується відсутності домовленостей у самій країні-агресорці, зокрема в інформаційному просторі.

Арестович припустив, що окупанти дійсно можуть застосувати ядерну зброю. Але його зацікавило саме питання того, як ворог подаватиме удар. Адже всередині країни почнуть точитися дискусії стосовно цього.

Вони не можуть подати вибух на мосту. Як тоді подаватимуть застосування ядерної зброї?,
– додав Арестович, натякаючи на різні версії з боку Кремля.

За словами радника ОП, у самій Росії різко змінився вектор докладання зусиль. Та й предмет уваги у країні-агресорці тепер теж інший. Тепер у полі зору не ситуація на фронті, а розбирання всередині самої держави.

Не дивно, що в Росії не можуть похизуватися блискавичною реакцією на вибухи Кримського мосту. Як зазначають оглядачі, ця ситуація змушує ухвалювати диктатора з Кремля низку рішень. Більшість з яких, наголошують вони, – швидкі та болісні. А найгірше те, що вони можуть похитнути його образ сильного та непереможного вождя нації.

Крім того, главі Росії доведеться постати перед складним вибором. Путін або поступається своїми імперськими амбіціями та зберігає бодай якісь здобутки. Або ж він кидає усі свої резерви на те, щоб бодай чогось нового, але досягнути на полі битви.

Якщо простіше, то він або намагається захистити півострів Крим від можливого звільнення. Або перекидає на Південний напрямок ще більше військових, щоб унеможливити деокупацію як Херсонської області, так і півострова.

Вибух на Кримському мосту символізує безлад в армії Росії. І цей інцидент став для РФ не лише практичною проблемою, наслідком якої може стати порушення логістики окупантів і удар по їхній дієздатності на тимчасово окупованих територіях на півдні України, а й символом розгубленості путінської армії.

Як пишуть аналітики The New York Times, Кримський міст має символічне значення, оскільки він є особистою “гордістю” диктатора Володимира Путіна. Але попри хвалену протиповітряну і контрдиверсійну оборону моста, в Кремлі не змогли захистити важливий для себе об’єкт від вибуху.

Будь-яка серйозна перешкода для руху Кримським мостом може сильно вплинути на здатність Росії вести війну на півдні України, де збройні сили України ведуть все ефективніший контрнаступ.