Екстрена звістка! Мобілізація по всій РФ – Путін збожеволів: рішення відомо. 400 тисяч – немислимо!

Від вересня 2022 року у Росії триває так звана “часткова мобілізація”, адже відповідного наказу про її припинення не було. Хоча в Кремлі зазначають, що він і не потрібен

Разом з тим всі дані вказують на те, що Путіну бракує живої сили, тому він планує набрати в армію ще 400 тисяч контрактників. 

 
Як зазначають ЗМІ, з 1 квітня 2023 року на території Росії розпочнеться друга хвиля набору контрактників до армії. Слід сказати, що для цього навіть міноборони ворожої держави розіслало в регіони документи, у яких йдеться про кількість людей, яких потрібно призвати на службу. 
 
Найімовірніше, “стахановські завдання” з набору людей у російську армію виконуватимуть військові комісаріати та губернатори регіонів. Скажімо, у Челябінській та Свердловській областях їм потрібно відправити на загибель близько 10 тисяч осіб, а у Пермському краї – 9 тисяч. 

Ба більше, жителі Воронезької області скаржилися на те, що від середини лютого їм активніше почали вручати повістки. Влада регіону намагалася це пояснити тим, що потрібно “винятково актуалізувати даних військового обліку”. 

Окрім того, речник президента Росії Дмітрій Пєсков, взагалі, поспішив запевнити, що керівництво держави не планує ніяких додаткових мобілізаційних заходів. 

У Кремлі немає таких обговорень, 
– сказав головний рупор меседжів Путіна. 

Хай би там що не говорили в Москві, однак реальність така, що Збройні Сили кожного дня дають прочуханки окупантам. Тому й не дивно, що “другій армії світу” потрібно більше живої сили. 

Тим часом в американському інституті вивчення війни повідомляють, що Кремль продовжує вживати заходів щодо мобілізації російської оборонно-промислової бази (ОПБ), яка зазнає труднощів. Брак кваліфікованих працівників ОПБ визнав сам російський диктатор Володимир Путін. 
 
Аналітики інституту зазначають, що таким чином у Кремлі готуються до тривалої війни проти України. 
 
Російська влада продовжує заходи з мобілізації російської оборонно-промислової бази для тривалої війни, включаючи заходи, які змусять Кремль вибирати між кваліфікованими робітниками в оборонно-промисловій базі і кваліфікованим військовим персоналом, який воює в Україні, 
– наголосили аналітики. 

Тим часом Путін робить не надто успішні “рейди” на оборонні підприємства.

Зокрема кремлівський диктатор Путін під час візиту 14 березня до авіаційного заводу в Улан-Уде в Бурятії заявив, що оборонно-промислова база відчуває брак належним чином підготовлених кадрів, і оголосив про низку реформ, спрямованих на залучення більшої кількості фахівців для роботи на військових заводах, що включає перерозподіл федеральних активів на житло та підвищення заробітної плати. 

Своєю чергою очільник міноборони країни-агресора Сергій Шойгу під час відвідин корпорації “Тактичне ракетне озброєння” у Московській області закликав завод подвоїти виробництво навіть після оголошення про те, що підприємство виконало вимоги держоборонзамовлення. Проте чи буде така реальна можливість у підприємства? Враховуючи усі обмеження, західні санкції та напружену ситуацію із матеріалами – навряд чи. Проте у такому випадку в РФ діє правило, що “вождю байдуже як, але план має бути виконаний”. 

Путін також сказав, що міністерство промисловості та торгівлі Росії підготувало список невказаних спеціальностей, по яких буде відстрочка від військової служби, що може свідчити про те, що Кремль надає пріоритет використанню кваліфікованих робітників у виробництві російської зброї, а не навченим солдатам у російській армії. 

Аналітики також нагадали, що російські інформагентства писали, що мінфін Росії також розглядає можливість випуску військових облігацій.