ЕКСТРЕНІ ПЕРЕГОВОРИ З РФ? Кінець війни скоро: Путін приповз на колінах-останній шанс РФ: це початок?

У ніч проти 29 липня російський президент Володимир Путін обговорив з учасниками саміту “Росія – Африка” війну, яку розв’язав проти України. Він повторив свою згоду про мирне врегулювання. 

Заяви диктатора було опубліковано на офіційному сайті Кремля. 

Путін, спілкуючись із західними лідерами, запевнив, що готовий до переговорів із Києвом. 

“Навіщо Захід почав втягувати Україну в НАТО, нам не дуже зрозуміло… Просування інфраструктури військового блоку, який до нас налаштований вороже, до наших кордонів є неприйнятним”, – цинічно повторив свої безглузді методички російський президент. 

Проте цілком очевидно, що усі заяви Путіна не мають нічого спільного з правдою, тож заклики до припинення вогню в Україні “шляхом перегорів” без усунення основної причини війни – прагнення Росії знищити Україну, якою ми її знаємо, не зможуть забезпечити сталий мир.  

Натомість такі переговори “винагородять” агресора та поставлять Україну у гірше становище. В цьому переконані автори звіту Chatham House “Як закінчити війну Росії проти України”. Вони наголосили: будь-які поступки путінській Росії стали б глухим кутом як для самої України, так і для її західних союзників. 

“Так, контрнаступ просувається повільно. І, думаю, є певний рівень нетерплячості в західному світі, що прикро і від цього треба застерегти. Потрібно говорити про перемогу України”, – наголошує експерт Ніксі. 

Він зауважує, що країни мають дотримуватись обіцянки про підтримку України стільки, скільки буде потрібно.