Екстрено з Генштабу! Ворог в паніці – “сюрприз” від ЗСУ: миттєвий крах ворога! Вся правда з фронту!

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов вважає, що Росія буде в паніці, коли почнеться український контрнаступ.

Про це Гаврилов повідомив в інтерв’ю британському виданню The Independent.

“Ми почнемо наш контрнаступ, коли і де – зараз не має значення. [І коли це станеться,] Росія буде в паніці, ви побачите багато паніки. Вони досі не розуміють, що [їхня] пропаганда демонструє неправдиву картину того, що насправді відбувається на місцях. Ця війна буде виграна на землі, а не на екранах телевізорів, не в інтернеті…

Я не здивуюся, якщо одного дня, можливо, цього або наступного місяця, ми побачимо щось, що сприятиме негайному краху російської стратегії або її армії, [її] економіки”, – зазначив експерт.

За його словами, утримання Бахмута було ключовим моментом у підготовці України до контрнаступу. Утримуючи плацдарм у “фортеці” Бахмут, Україна викрила той факт, що російська військова машина “вже не тієї якості, яку ми бачили рік тому, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну і в першій хвилі в’їхала на танках”.

“Бахмут продемонстрував не лише нам в Україні, але й ворогу, що для Росії немає військового рішення у цій війні; навіть гірше, наприкінці цієї війни на Росію чекає військова катастрофа, і ми це побачимо найближчим часом”, – заявив він.

Гаврилов додав, що після багатьох місяців виснажливої війни ситуація на місцях може почати розвиватися дуже стрімко.

“Я можу лише сказати, що ми робимо все можливе, щоб закінчити війну якомога швидше… Я б дуже хотів, щоб 2023 рік став роком перемоги”, – підкреслив він.

Цього хочуть всі українці, сподіваємось так і буде.

Варто зазначити, що Україна зараз активно застосовує проти ворога тактику “туману війни”. Західні оглядачі пишуть, що ЗСУ доволі вправні у цьому.

Як розповідається в статті Le Monde, термін “туман війни” теоретично обґрунтував прусський генерал Карл фон Клаузевіц. Мається на увазі невизначеність того, що відбувається, яку відчувають учасники бойових дій.

Річ у тім, що важливо забезпечити безпеку контрнаступу. За словами французького журналіста та дослідника Центру аналізу та прогнозування міжнародних ризиків Джозефа Анротена, українці дуже здатні в цій грі. За його словами, українська армія нарощує зусилля, щоб розвіяти цей туман.

Як приклад, останніми днями зросла кількість атак безпілотників по російських позиціях не лише на окупованих територіях, а й у Росії. Серед них атаки на склад палива в порту Севастополя, термінал на Тамані та Ілійський нафтопереробний завод у Краснодарському краї.

Водночас збільшується й кількість диверсій

Так, 1 і 2 травня у Брянській області в результаті підриву на залізниці зійшли з рейок два потяги. 1 травня біля населеного пункту на південь від Санкт-Петербурга була пошкоджена лінія електропередач. 

Крім того, починаючи з середини квітня українські сили проводять незначні бойові дії на всій довжині фронту протяжністю 1,8 тисячі кілометрів. Українці б’ють як на Півночі, так і на Півдні та Сході. Це ставить перед російським Генштабом дилему: чи він вирішує захищати все, ризикуючи бути всюди слабким, чи зосереджує свої сили в певних місцях, що робить інших уразливими.

Аналітики зазначають, що окупантам бракує знань про те, де українці зосереджують свої сили.

У росіян лише 2 військових супутники оптичного спостереження. Вони розташовані на низькій орбіті та не можуть піднятися вище. Українці знають час їх проходження через свою територію і тоді просто ховаються.

Російський парк розвідувальних безпілотників “Орлан” зазнав значних втрат, а літаки-розвідники Іл-20 і Ан-30 рідко наближаються до українського кордону, оскільки бояться українських систем ППО.

Натомість ще з літа 2022 року Київ орендує супутник радіолокаційного спостереження у фінської компанії Iceye. Він дозволяє спостерігати за Землею як вночі, так і під сильною хмарністю. Також з компанією підписано угоду про доступ до якісних знімків з двадцяти інших супутників. Разом з тим, західні союзники також надали українцям доступ до власних супутникових ресурсів. Все це є підтвердженням того, що українці переможуть!