Екстрено! Захоплення Авдіївки? ЗСУ попередили країну – там божевілля: пекло почалося! Моліться всі!

Російські окупаційні війська завдають масованих ударів по Авдіївці Донецької області. На півночі від міста тривають важкі бої.

Про це повідомив керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

«Від 06:00 масовані обстріли з танків, ствольної артилерії та градів. Тривають важкі бої на північ від міста», — розповів він.

За його словами, наразі про загиблих та поранених серед мирних жителів інформації немає.

Барабаш також повідомив, що під час обстрілу поранення середньої важкості отримали двоє чоловіків 1977 року народження та 1967 року народження.

Зазначимо, що росіяни атакували 10 областей України.

Зокрема, загарбники здійснили 12 обстрілів по населених пунктах Донецької області.

Застосували задля цього авіацію, «Гради», артилерію та міномети, танки. Під вогнем опинилися Авдіївка, Торецьк, Дачне, Диліївка, Єлизаветівка, Костянтинівка.

Про те, що загарбники ведуть безперервний обстріл по житловій забудові міста Авдіївка Донецької області як артилерією, так і авіацією повідомив також радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«..З 5 ранку безперервно загарбник веде обстріл по житловій забудові як артилерією, так і авіацією. Все перетворюють на Маріуполь та Бахмут», – йдеться в його повідомленні.

Місцеві жителі публікують відео, на яких видно дим та чутно вибухи.

Варто додати, що Росія також завдала ракетного удару по Костянтинівці у Донецькій області. Тоді було поранено чотирьох мирних жителів, у тому числі дев’ятирічну дівчинку. Ворог, імовірно, використав для атаки ОТРК Іскандер.

Пошкоджено десять багатоповерхових житлових будинків, 19 приватних домоволодінь, легковий автомобіль, котельню, газопровід та лінію електромережі.

За фактом порушення законів та звичаїв війни розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні.