Екстрено! Залишилися лічені дні? ЗСУ б’ють тривогу – термінове звернення прямо з окопів: У НАС КАТАСТРОФА! Перші деталі!

У передових військових структурах України виникає серйозне хвилювання через зменшення поставок зброї та боєприпасів, а також виявлення ознак послаблення підтримки з боку міжнародних союзників.

Цю тривожну динаміку описує Independent, посилаючись на анонімні висловлювання високопоставлених українських військових. За словами джерела, українські військові висловлюють стурбованість щодо можливості прориву російських військ у районі Авдіївки та здобуття Росією перемоги, якщо Сполучені Штати Америки не збільшать свою військову допомогу.

«Дуже складна ситуація, дуже складна, але хлопці з Сил оборони тримаються», – розповів в коментарі виданню голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Барабаш припускає, що якщо допомога США припиниться, це призведе до величезних втрат як серед особового складу, так і серед місцевого цивільного населення. «Лінія оборони може змінитися і це призведе до шалених втрат, як це було на початку повномасштабної війни», – каже він.

«Протягом останніх п’яти днів ворог активно застосовує десятки одиниць техніки. Наші військові спалюють це обладнання; майже все збито. Противник тисне майже з 16 напрямків саме по лінії оборони Авдіївки. Найважливішими для їхніх атак є Авдіївський коксохімзавод і Степове. І, звичайно, напрямок на Первомайськ, Опитне, Водяне, куди намагаються зайти з флангів», – додав голова Авдіївської МВА.

У виданні припускають, що російські війська краще підготовлені до цієї зими порівняно з Україною, яка цього літа витратила багато зусиль і ресурсів на довгоочікуваний контрнаступ, який приніс лише невеликі територіальні здобутки.