Ешелонами на Крим! Кремль виводить війська? Все як на Харківщині – ЗСУ добили: жест доброї волі!

Росіяни намагаються утримати досить велику довжину фронту. Але з кожним днем це їм робити все важче. Стало відомо, що окупанти збираються тікати з міста Олешки Херсонської області до Криму.

Також на Півдні ворог споруджує свої головні укріпрайони на напрямку Токмак – Мелітополь. Про це 24 Каналу розповів політтехнолог та аеророзвідник добровольчого формування тергромади Андрій Коваленко. За його словами, на супутникових знімках цієї місцевості можна побачити протитанкові рви. Також окупанти збудували позиції кругової оборони на трасах, які розрізають Південь.

Він зазначив, що це стратегічні траси, по яких росіяни вбачають рух українських сил.

Політтехнолог згадав, що перед звільнення Херсону окупанти також споруджували багато укріплень і мали значні сили.

Але за відсутності мотивації, особливо після того, як нашою високоточною зброєю відрізається їхня логістика і підрозділи ворога позбавлені постачання боєкомплекту, ця сила-силенна техніки та солдатів перетворюється на непотріб. Техніка залишається, а військові тікають,
– наголосив він.

Аеророзвідник впевнений, що наше командування знає, як зламати оборону окупантів, попри кількість людей, яка у них є.

“Це ілюзія, що вони можуть тримати такий широкий фронт”, – вважає Андрій Коваленко.

Британська газета The Guardian назвало п’ять сценаріїв закінчення війни Росії проти України

Один із сценаріїв, – Україна збирає сили з понад 100 західних танків Leopard 1 і 2, а також інших танків і такої ж кількості бронемашин, які вона сподівається використати, коли спаде весняне бездоріжжя, щоб прорвати оборонні лінії окупантів.

Очевидна стратегія полягає в тому, щоб спробувати розірвати автомобільний і залізничний коридор, що з’єднує власне Росію з окупованим Кримом, таким чином відрізавши півострів, наступаючи на Мелітополь або Берданськ.

Поєднавши це з новою атакою на відремонтований Керченський міст, і Крим стане дедалі більш ізольованим і вразливим.

Є надія, що така демонстрація військової сили може змусити Росію сісти за стіл переговорів, але войовнича промова Володимира Путіна цього тижня навряд чи свідчить, що він готовий найближчим часом піти на компроміс.

Насправді, якщо Україна збирається витіснити Росію з усієї окупованої території, їй, ймовірно, знадобляться ще кілька наступальних дій щонайменше протягом багатьох місяців, а також кардинальна зміна мислення Кремля.

Росія сподівається, що їй вдасться втягнути Захід у тривалу проксі-війну, яка виснажить країни спочатку у військовому, а потім і в політичному плані. Це було б відображенням того, що сталося в Афганістані, коли через 20 років США вивели війська, повернувши його Талібану.

Проте західні країни демонструють єдність у бажанні допомогти Україні витіснити Росію.

Постачання озброєння Україні потрібно інтенсифікувати. Це допоможе отримати у війні, яку розв’язала РФ, потрібний нам перелам.

Про це виданню “Голос Америки” розповів голова розвідки України Кирило Буданов.

За його словами, інтенсифікація постачання озброєння допоможе переломити хід війни. Зброї потрібно ще більше. І саме тієї, яку нашій країні вже надають західні партнери.

“На додачу до того нам потрібна штурмова авіація, яка станом на зараз ще до нас не прийшла. F16 і тому подібні платформи – вони не є штурмовою авіацією. Штурмова авіація, в США це, перш за все, літаки А10, Thunderbolt II. Так само це армійська авіація, але це ударні гелікоптери типу AН64 і так далі. Це повітряні платформи призначені для завдавання ударів по землі”, – розповів Кирило Буданов.