“Евробляхери” оголосили безстрокову акцію протесту і палять шини на кордоні з Польщею

На Волині водії авто на Єврономерах, які перекрили міжнародний пункт пропуску "Ягодин", оголосили безстрокову акцію протесту і палять шини.

Власник авто на Єврономерах, активіст Микола Собуцький розповів, що в акції беруть участь до тисячі чоловік. Міжнародна траса перекрита біля села Старовойтове. Там зібралися крім власників авто на іноземній реєстрації, ще й місцеві жителі.

Як запевняє Собуцький, люди незадоволені не тільки прийняттям Закону про "евробляхи", але і зростанням ціни на газ і комунальні послуги. Разом з тим, як зазначив активіст, в даний час ніхто конкретно не взяв відповідальність за організацію цієї акції. За його словами, з обох сторін утворилися величезні черги з автомобілів, з польської сторони вони досягають Хелма.

Популярне: Від 200 гривень і вище: Вже з 1 грудня на українців чекає нове подорожчання

"Громадський порядок забезпечують два автобуса силовиків на чолі з начальником Головного управління нацполіціі у Волинській області Петром Шпигом, які прибули на місце події", – додав Собуцький.

На пункті пропуску Краковець-Корчова держкордону між Україною і Польщею також триває акція протесту власників автомобілів на Єврономерах. Учасники акції вимагають скасування нових правил розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, які вступили в дію опівночі в неділю, 25 листопада.