Фатальний залп! ЗСУ вдалося немислиме: цілий полк Кремля на попіл – окупанти в нуль. Розірвали!

Українські бійці знищили позиції десантників із 247-го козачого полку ЗС РФ на Південнобузькому напрямку. Знищено майже цілу роту зі складу 247-го «елітного» полку ВДВ – її списки та документи були захоплені українськими бійцями серед інших трофеїв.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій (СтратКом) ЗСУ.

«На Херсонському напрямку Силами оборони було знищено позиції 247 полку Повітряно-десантних військ противника. Захоплено велику кількість трофеїв. У тому числі документація. Переважна більшість тих, хто зазначено у викладених документах, – вже 200-ті», – йдеться у повідомленні.

Судячи з наведених документів, йдеться про 4-ту мотострілецьку роту зі складу 247-го полку росіян. Її командир – капітан Щетіхін (ймовірно, ліквідовано).

Точна локація просування українських сил та знищення оборонних позицій ворога не розголошується. За інформацією оперативної карти DeepState, опорний пункт 247-го гвардійського десантно-штурмового полку ВС Росії розташований поблизу села Східне в Музиківській сільській громаді Херсонського району Херсонської області. За даними ОК «Південь», наприкінці серпня ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ було знищено командний пункт 247-го десантно-штурмового полку у Чорнобаївці.

Опорний пункт 247 ДШП розгорнутий біля Східного, проте БТГр полку переважно оперують на кордоні Херсонської та Миколаївської областей. Однак малоймовірно, що українські Сили оборони просунулися настільки вглиб ворожого тилу. Швидше за все, йдеться про передові позиції російських десантників, розгорнутих на прикордонні Херсонщини та Миколаївщини. Так, наприклад, на початку вересня ЗСУ знищили контрольно-спостережний пункт однієї з БТГр 247 полку росіян у Миколаївському районі.