ФСБ може відпустити Умерова 7 вересня, – дочка активіста

Самопочуття лідера кримських татар достатньо стабільне

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова можуть відпустити 7 вересня. Про це повідомила його дочка Айше Умерова з посиланням на працівника ФСБ РФ, який керує так званим слідством у справі активіста, передає Корупція.Інфо.

"Нам озвучили дату – 7 вересня, коли відбудеться медична комісія, де буде представлений звіт про саме цю так звану експертизу, яка проводиться вже 16-й або 17-й день сьогодні. І сьомого числа обіцяли нам, що його відпустять додому. А як буде насправді – подивимося", – зазначила вона.

"Самопочуття достатньо стабільне ці дні. Він змушений був підвищити дозу своїх ліків, щоб тримати під контролем і рівень цукру в крові, і тиск", – додала донька лідера кримських татар.

Як відомо, справу проти Ільмі Умерова ФСБ Росії порушила 12 травня за начебто заклики в ефірі телеканалу ATR, які загрожували цілісності РФ. Із 18 серпня Умеров перебуває на примусовій стаціонарній судово-психіатричній експертизі, стан його здоров'я погіршується. У 59-річного лідера кримських татар цукровий діабет, хвороба Паркінсона, чоловіку була проведена операція на серці.