Ганьба! Просто на “Прямому” – втекти не вийде: Порошенко в істериці! Зеленський знищив, крах

Порошенко – невиправний. У відповідь на прес-марафон Зеленського він вийшов на свій, до ручних журналістів у теплу ванну на «Прямому».

Як пише телеграм-канал “Таємниці депутата”, смішно, що ці собачки навіть не запитали Петю, чи він пам’ятає, що вже не володіє каналом.

“І не порушили жодного складного питання. Хочемо нагадати Порошенко, що від закону про деолігархізацію втекти не вийде. Петьмане, ти сам підтверджуєш, що нікому не продавав свій «Прямий», жодним журналістам він не належить”, – зазначили там.

Блогер Євгеній Прокопишин на своїй сторінці у фейсбук, зазначив, що його так зване інтерв’ю дуже повеселило, він додав, що навіть кілька разів передивився початок цього шоу.

“Все не дивився, але впевнений, що там не було ніякої «теплої ванни» для Порошенка на цьому дійсно «незалежному» каналі, і «безкомпромісні» та «чесні» ведучі задали багато «гострих» запитань Петру Олексійовичу”, – написав Прокопишин.

Телеграм-канал “ЗеРада” теж прокоментував вчинок Петра Олексійовича.

“Тон той же менторський, як і раніше, але жорсткіший і різкіший.

Щодо Чауса Петя з особливим задоволенням коментує. Те, за що він міг сісти у в’язницю завдяки некомпетентності співробітників Офісу, перетворилося на поразку Зеленського і навіть вплинуло на стосунки з Санду.

Під час свого турне Порошенко намагався показати заходу, що він надійний та лояльний кандидат, який має план дій. Крім того, цікаво Петро парирує тему допомоги України: на його думку британські військові не повинні вмирати за Україну, вистачить і допомоги у вигляді озброєнь. Бальзам для вух західного військового лобі, ідеальний варіант: індіанці готові вбивати один одного, купуючи у них озброєння”, – зазначили там.

Політолог Володимир Фесенко теж не оминув ситуацію стороною. На своїй сторінці у фейсбук він зазначив, що тема “гарячої ванни” (в інформаційно-політичному сенсі) зазвичай піднімається по відношенню до Президента України (як нинішнього, так і попереднього). Правда, остання прес-конференція президента Зеленського показала зовсім протилежне – іноді це нагадувало ванну з сірчаною кислотою. Але для багатьох лідерів (від державних до місцевих) дійсно є спокуса використовувати зручні інформаційні інструменти.

“Але тут парадокс – зараз феномен “гарячої ванни” здебільшого застосовується до багатьох опозиційних політиків і “партійних” та олігархічних телеканалів, які їх обслуговують. Ахметівські телеканали, наприклад, обслуговують цілу кількість опозиційних політиків, яких спонсорує Рінат Леонідович. Але для політика найкраще мати свій телеканал, який буде вашим пропагандистом, і періодично влаштовуватиме “гарячу ванну” своєму власнику. Віктор Медведчук показав це першим. Петро Порошенко тоді також використовував свій досвід. Канал “Прямий” періодично влаштовує дуже теплу ванну своєму справжньому (де-факто) власнику, ще раз це сталося вчора.

Можуть сказати, що врешті-решт це особиста справа політиків-бізнесменів і журналістів, які їм служать. Формально це так. Але проблема в тому, що українська політична журналістика стрімко деградує (перш за все на телебаченні). Багато телеканалів, особливо інформаційно-політичних, вже не “ЗМІ”, а партійний пропагандист та інструмент агресивної інформаційної війни. І це сильно деформує наш інформаційний простір”, – підсумував Фесенко.