“Гарантувати не можемо”. Зеленський зробив резонансну заяву, хочемо втримати. “Принциповий режим”

Президент Володимир Зеленський визнає, що гарантувати постійне дотримання режиму припинення вогню ніхто не може, але українська сторона робить усе для завершення війни.

Таку відповідь дав Зеленський на запитання журналіста у Часовому Яру на Донеччині

Журналіст зазначив, що 10-ту добу тримається тиша, і запитав, чому зараз “це спрацьовує”, хоча раніше було 20 перемир’їв – і вони зривалися.

“Мені складно сказати і складно детально за 1 хвилину вам відповісти… В житті можливо все. Ми боремося за те, щоб режим (тиші) не порушувався – але може бути, це життя.

Якби все залежало тільки від нашої сторони, я впевнений, що це був би зараз принциповий режим тиші – і ми би перейшли до наступних кроків, наступних етапів закінчення війни…

Там багато питань, багато проблем. Ми молимося Богу, ми вдячні нашим військовим, ми робимо забобони (постукав тричі – ред.), але ми хочемо витримати цей режим тиші, кожного дня не втрачати наших військових. .

Гарантувати нічого не можемо. Але ми все робимо – як в Україні, так і на зустрічах у Мінському форматі, так і на зустрічах Тристоронньої контактної групи у режимі відеоконференції”, – сказав Зеленський.