Генпрокуратура виявила канал фінансування ДНР, до якого причетні працівники МВС

У ГПУ виявили канал фінансування бойовиків за рахунок продажу контрафактних цигарок тютюнової фабрики "Хамадей", яка пов’язана з родиною екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Управлінням нагляду за додержанням законів силами АТО військової прокуратури Південного регіону України за матеріалами СБУ розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування в особливо великих розмірах терористичної організації "Донецька народна республіка" (ч. 3 ст. 258-5 КК України)", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, правоохоронці встановили, що протягом 2014 року було налагоджено діяльність незаконних каналів збуту контрафактної продукції ДП "Тютюнова фабрика "Хамадей", яка розташована у місті Донецьку.

За інформацією ГПУ, до складу злочинної групи, зокрема, входили "окремі працівники органів внутрішніх справ, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції".

Зокрема, згідно з повідомленням, 22 листопада на території Полтавської і Вінницької областей затримано дві вантажівки, в яких виявлено контрафактні тютюнові вироби відомих міжнародних брендів на суму понад 16,5 млн грн.

"За оперативними даними, частина коштів від вартості реалізованої контрафактної продукції надходила в розпорядження та для фінансування терористичної організації "ДНР", – зазначили у ГПУ.

Орім вказаного правопорушення, до Єдиного реєстру також внесено відомості про правопорушення, передбачене ч.1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

"Наразі кримінальне провадження за підслідністю передано до слідчих органів Служби безпеки України, в обох кримінальних провадженнях проводять низку невідкладних слідчих дій", – зазначили у відомстві.

 

 

Читай найсвіжіші новини про Львів