ГЕТЬ З РАДИ! Десятки депутатів – вигнати всіх: наказ Зеленського? Прізвища відомі!

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що є ще декілька претендентів на виключення з фракції, якщо вони не будуть голосувати за важливі закони та пропускатимуть засідання Верховної Ради.

За словами Арахамії: “Їх кілька, ми беремо їх у роботу, даємо останній шанс, показуємо їм результати важливих голосувань. Наприклад, з релігійних питань ми завжди маємо вільне голосування, з таких питань, як Стамбульська конвенція, – теж. А коли є міжнародні зобов’язання, взяті державою, я не бачу коридору для плюралізму думок, ці рішення треба просто виконувати, як обіцяли”.

Він підтвердив, що якщо ці народні депутати не проголосують за ключові закони, витягнуть картку, або не прийдуть на засідання ВРУ, їх виключать з фракції.

Також голова фракції повідомив, що за весь час каденції з фракції виключили, або пішли самі 17 осіб.

“Частину цих людей – не через скандали, а тому, що виявилися не готовими брати на себе політичну відповідальність за виконання обіцянок, які давали на виборах. Це від початкового чисельного складу фракції – 6,75%”, – підкреслив Арахамія.

Варто нагадати, що фракція “Слуга народу” продовжує втрачати депутатів через пов’язані з ними скандалами. Останній “слуга”, якого знайшли за межами України та який склав мандат – Андрій Холодов.

Як з’ясували журналісти “Схем”, Холодов виїхав з України у січні 2023 року і з того часу не повертався. Пів року він не відвідував засідання Верховної Ради і не голосував.