Главу НАБ просять не призначати в бюро екс-чиновинка на лексусі

Рада громадського контролю НАБ виступає проти кандидата в департамент бюро, який задекларував три автомобілі преміум класу.

Представники Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро України (НАБ) звертаються до директора бюро Артема Ситника з проханням не допустити призначення головою Управління зовнішніх комунікацій НАБ колишнього чиновника і податківця Артема Гандзюка.

Про це йдеться в прес-релізі, який отримала редакція ЛІГА.net, передає Корупція.Інфо

Незважаючи на заперечення представників Ради громадського контролю, кандидатуру Гандзюка, 16 жовтня, під час ключового етапу відбору кандидатів на цю посаду, підтримала більшість учасників конкурсної комісії.

Слід зазначити, що згідно декларації Гандзюка, його річний дохід в минулому році склав 54 тис гривень, тобто близько 4,5 тис грн в місяць. При цьому Гандзюк володіє трьома автомобілями преміум класу: Lexus 250, LandCruiser 470 і Honda CRV, а також земельними ділянками під Києвом.

Крім того, як повідомив у себе в Facebook голова громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін, у кандидата Гандзюка відсутній досвід роботи на посаді, на яку він претендує.