Годину тому! Гройсман влетів: це злочин, Порошенка розгромили – колишній союзник вдарив, підтримав їх! Це вибух

Лідер політичної партії “Українська стратегія Гройсмана” Володимир Гройсман закликав усіх українських політиків, незалежно від їхніх політичних поглядів, об’єднатися навколо ідеї вакцинації українців проти коронавірусної інфекції COVID-19 і відкинути спроби або плани з дискредитації вакцинації, як такої.

У своєму зверненні у соцмережах він зазначив, що поки що немає іншого шансу зберегти життя і здоров’я, ніж щеплення.

“Ми пам’ятаємо, як декілька місяців тому один із політиків дозволив собі в прямому ефірі назвати вакцину непристойним словом. І що сталося? Яка розпочалася антивакцинаційна компанія! Це означає одне: люди залишаються без захисту. Ця безвідповідальна риторика українських політиків не має більше повторюватися”, – зазначив Гройсман.

“Коли українські політики свідомо чи несвідомо дискредитують ідею вакцинації, вони роблять великий злочин проти людей. Ви їх лякаєте, люди починають коливатися, робити щеплення чи ні, а значить залишаються без захисту. Весь світ визнав, що єдиний механізм захисту – це вакцинація. Іншого немає. Закликаю політиків: давайте об’єднаємося і підтримаємо кампанію з вакцинації. Звертайтеся до ваших виборців із закликом до вакцинації. Давайте всі разом зупинимо цю пандемію і зупинимо COVID-19”, – додав він.

Водночас підтримка вакцинації має, на думку Гройсмана, супроводжуватися відкриттям широкого доступу до вакцини. Чинний уряд, упевнений політик, має робити не заяви про плани, а реально відкривати можливості всім охочим зробити щеплення.

“Збирайтеся, приймайте рішення і дайте людям чіткий план, а не заяви про те, що ви плануєте до кінця року вакцинувати 70% українців. Рейтингові аналітичні агентства сьогодні говорять про те, що за перше півріччя в Україні буде вакциновано лише 3% громадян, а 97% будуть незахищені… Я наполягаю на скликанні позачергового, надзвичайного засідання уряду, де чітко буде затверджено план вакцинації за регіонами, за кількістю і доступністю вакцин, де ви знімете абсолютно штучні обмеження. Всіх українців, які хочуть вакцинуватися, ви маєте забезпечити вакциною”, – сказав політик.

На його переконання, питання протидії COVID-19 нині для всіх чиновників і політиків перше і єдине. “Україна вийшла на перше місце у Європі за кількістю захворювань і смертності!… Нічого наразі немає важливішого здоров’я людей”, – зазначив Гройсман.