Годину тому! Його затримали – негайно видворять з країни. Зеленський влупив – Рішення РНБО в дії

У Волинській області поліція виявила кримінального авторитета, який перебуває у санкційному списку Ради національної безпеки та оборони.

Про це повідомляє обласне управління Міграційної служби.

Чоловік координував злочинну діяльність на території Волинської області, організовував розподіл коштів та наповнення «злодійської каси», підтримував тісний звʼязок з вихідцями з Грузії, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

За період перебування на території України громадянин Грузії уклав шлюб з українкою та отримав посвідку на постійне проживання.

«Авторитету» скасували документ на право перебувати на території України та примусово повернули на батьківщину, з подальшою забороною в’їзду.

Нагадаємо, 14 травня Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти 557 «злодіїв у законі» та 111 кримінальних авторитетів.

21 травня Печерський районний суд Києва обрав запобіжні заходи злодіям у законі на прізвиська «Умка» та «Лаша Сван». Їх обох взяли під варту в залі суду. «Умку» та «Лашу Свана» називають найвпливовішими в Україні злодіями в законі.

«Продовжуємо непримиренну війну з організованою злочинністю — поліція затримала двох найвпливовіших «злодіїв у законі» в Україні. Нове законодавство, політична воля і фах оперативників поступово винищать це ганебне кримінальне явище», — підкреслив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Проти двох злочинців порушили кримінальні справи за ст. 255-1 Кримінального кодексу — встановлення та поширення злочинного впливу у відповідному кримінальному статусі.

Правоохоронці зазначили, що встановили всі зв’язки «злодіїв у законі». Вони утворювали злочинні угруповання та підбурювали людей до вчинення нових злочинів.