Годину тому! Кремль пошкодує – у разі нападу кінець путінської ери. Жорсткий ультиматум: Україна не зупиняється!

Рішення президента РФ Володимира Путіна піти війною на Україну означатиме початок кінця ери Путіна в Росії, про це повідомив у Twitter співголова Європейської ради з міжнародних відносин, колишній прем’єр-міністр Швеції Карл Більдт.

Якщо президент Путін вирішить піти війною на Україну, то це буде рішення, яке визначить його президентство. Гіркота, яку воно викличе, формуватиме покоління. Так чи інакше, це, вочевидь, буде початком кінця путінської ери в Росії, – наголосив Більд.

Також Більд наголосивщо в нинішній час зростання напруження дуже важливим є те, щоб в Україні продовжували роботу іноземні посольства, а також Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. Виїзд же дипломатів з Києва “посилатиме абсолютно неправильний сигнал”, вважає він.

Як повідомлялося, у четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв’язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

В окупованому РФ Криму наразі перебуває 32 тисячі російських військовослужбовців, повідомила заступниця глави Міноборони України Ганна Маляр.

З 2014 року до початку 2022-го РФ значно посилила військову присутність і на самому півострові, і в акваторії Чорного моря. На території півострова на постійній основі створено міжвидове угрупування військ ЗС РФ, і чисельність особового складу, на сьогодні, нараховує близько 32 тисяч військовослужбовців, — заявила Маляр.

Заступниця міноборони України також сказала скільки військового контингенту Росія накопичила у кримському напрямку вздовж кордонів з Україною.

На сьогодні фіксується більше 100 тисяч особового складу, якщо говорити про наземний компонент. Якщо порівнювати з весною 2021 року, тоді фіксували 126 тисяч. Сьогодні плюс-мінус, приблизно так само…, — розповіла заступниця міністра.