Годину тому! Порошенка зажали – брехні кінець, правду почули всі. Таємна домовленість – цинізм вражає!

Ніхто не вірить Порошенко. Це стара проблема Порошенко. Йому ніхто ніколи не вірив, ні в Москві, ні в Києві. Але він намагався бути в епіцентрі політики і бути потрібним всім, пише на своїй сторінці у Фейсбуці політолог Віктор Небоженко.

А після того, як Порошенко, слідуючи кремлівським планам втручання в американські справи, спробував елегантно, чужими руками, «втопити» Байдена, Вашингтон поставив на ньому великий жирний хрест.

Але Порошенко не сумує, аби зараз Москва не відкинула його успішні послуги з контролю над націонал-демократичним електоратом Західної України. Адже після поразки Медведчука цінність Порошенко для Кремля різко зростає і у нього з’являється «право на єресь» – критикувати Москву, але не чіпати Путіна. Це старий чекістський виверт – оголошувати «ворогом Кремля» свого агента впливу і навпаки, опозиційного, впертого політика оголошувати «агентом спецслужб».

Завдяки величезному нахабству, артистичним здібностям, жахливому цинізму і патологічній брехні Порошенко рідко був чесним з політичними суперниками, партнерами по бізнесу та з українським суспільством. Всі роки свого правління Україною він і не приховував того, що віроломство і обман його головні козирі в політиці. Але все сходило з рук.

Ось і зараз Порошенко, несподівано для всіх, відкрито підтримує рішення президента України Зеленського закрити проросійські, опозиційні телеканали і конфіскувати власність Медведчука. Тим самим Порошенко намагається дистанціюватися або зрадити Медведчука і на його проблемах виповзти з-під лютої громадської критики ..

Вперше нахабна брехня Порошенко, що він не співпрацював останні роки з путінським Медведчуком, на основі кремлівських домовленостей про розподіл між ними влади і власності в Україні, не сприймається українським суспільством. А відкрито критикувати президента України Зеленського за його відчайдушну боротьбу з Медведчуком колишній президент Порошенко боїться.

Ще не час. Треба почекати, коли Зеленський зробить помилки, посковзнеться або ослабне. Ось тоді ми знову побачимо іншого Порошенко – нахабного і самовпевненого, який буде рвати на шматки нещасного Зеленського також сильно, як він зараз його гаряче підтримує.

Зате, для української еліти, публічне зрадництво Порошенко свого економічного партнера і політичного спаринг-партнера Медведчука – зайвий доказ того, що колишній президент-олігарх готовий на все тільки, щоб вижити і залишитися в політиці.

Відзначимо, що у мережі активно просувалась тема ймовірного введення аналогічних санкції по відношенню до телеканалу “Прямий”.

Реакція Петра Порошенка на начебто закриття телеканалу “Прямий” та його купівля були певною “виставою”. Зокрема, політик вирішив використати тему санкцій як залякування, що влада бореться не з проросійськими силами, а з політичними опонентами.

Політолог Володимир Фесенко заявив, що таку саму тезу часто поширює російська пропаганда. Він зазначив, що представники патріотичної опозиції в Україні іноді діють в унісон з проросійською.

За словами Фесенка, під час президентської каденції Порошенка було проблемою те, що проросійські сили не боялися представників української влади. Зокрема, вони почали діяти безкарно й навіть зухвало.

“Тепер у них є побоювання, тому це означає, що влада зробила правильні кроки”, – наголосив Фесенко.

На думку Фесенка, факт того, що на “Прямому” після закриття каналів Тараса Козака почали з’являтися представники Віктора Медведчука, викликає певні підозри про ймовірну “подвійну гру”.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.