Годину тому! Розмова з Байденом – зупинити агресора якнайшвидше. Україна вдячна за підтримку!

Президент України Володимир Зеленський та президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден обговорили американське лідерство з антиросійських санкцій та оборонну допомогу Україні.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці глави держави у твіттері, опублікованому ввечері у вівторок, 1 березня.

Щойно мав розмову з президентом США Джо Байденом. Обговорили американське лідерство щодо антиросійських санкцій та оборонної допомоги Україні. Маємо зупинити агресора якнайшвидше. Вдячний за підтримку! – написав Зеленський.

Президент США Джо Байден і світові лідери визнали хоробрість українського народу перед обличчям російської агресії. Вони обговорили незмінну підтримку України, включаючи безпеку, економічну та гуманітарну допомогу під час телефонної розмови.

За словами президента США, санкції в принципі не мають негайного ефекту, але він упевнений, що ці санкції, економічні та політичні (проти РФ – ред.) – “найбільші санкції в історії”.

Моя мета з самого початку – бути впевненим у тому, що всі НАТО і Європа діють однаково, – сказав Байден.

За його словами, однією з можливих цілей Путіна був розкол в НАТО, який дозволив би йому діяти так, як він хоче.

Але цього не сталося, ми маємо повну одностайність (всередині НАТО і ЄС, – ред.), – підкреслив президент США.

За словами Байдена, через свій напад на Україну Путін отримує протилежний ефект від того, до якого він прагнув – єдність демократичних країн у протистоянні з РФ. Байден наголошує, що зараз світ проходить поворотний момент у своїй історії, що припадає на кожні 2-3-4 покоління.