Годину тому! Всіх до суду – Порошенко зблід: разом з Яценюком! Їх накрили – будуть розбиратися

Сьогодні один з районних судів Харкова почав розгляд справи ексмера міста Слов’янськ Донецької області Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі.

За словами судді Олени Глибко, на наступному засіданні заслухають саму Штепу, а після планується допитати свідків обвинувачення і захисту, а потім вивчити письмові документи.

Штепа заявила клопотання про виклик до суду 50 свідків захисту, в тому числі ексглави Донецької облдержадміністраціі Сергія Тарути, колишнього в.о. глави Адміністрації президента Сергій Пашинського, ексглави Служби безпеки України Валентина Наливайченка, експрем’єр-міністра Арсенія Яценюка і п’ятого президента України (2014-2019) Петра Порошенка.

Суд дозволив допустити до допиту в судовому засіданні всіх свідків, заявлених як звинуваченням, так і захистом, нагадавши при цьому сторонам про право відмовитися від допиту того чи іншого свідка.

“У зв’язку з тим, що суд задовольнив клопотання про велику кількість свідків, будь ласка, всі учасники процесу… приводьте свідків у судовий процес. При цьому нагадую, в разі якщо свідок з якихось причин не може прибути, ви не позбавлені можливості заявити клопотання про відеоконференцію. Якщо свідок не може прибути або ви не можете його доставити, ви можете відмовитися в будь-який момент від допиту цього свідка“, – сказала суддя Глибко.

Відмітимо, що на засіданні у вівторок прокурор оголосив обвинувальний акт, згідно з яким в 2014 році Штепа, будучи міським головою Слов’янська, використовувала владу в порушення присяги і діяла в інтересах терористичної організації, метою якої було повалення державного ладу і порушення територіальної цілісності України.

Їй також інкримінується організація соцопитування щодо федералізації і непротидії захоплення адміністративних будівель. За версією звинувачення, дії Штепи привели до загибелі людей.

Своєю чергою, Штепа не вважає себе винною, її адвокати зазначили, що висунуте обвинувачення не відповідає дійсності.

“Висунуте обвинувачення не відповідає дійсності. Ми слухали про загиблих, вбитих начебто від дій Штепи, але я хотів би звернути увагу, що в даному кримінальному провадженні немає потерпілих”, – сказав один із адвокатів Штепи Олександр Тананакін.

Наступне засідання у справі призначено на 16 лютого.