Голодує третій тиждень! Кохана Саакашвілі видала все: сталося немислиме. Прямо з в’язниці – політик в небезпеці

Експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі скоро може бути госпіталізований через голодування, заявила на телеканалі “Україна 24” народна депутатка від “Слуги народу” Єлизавета Ясько.

“У Саакашвілі дуже бадьорий моральний стан. (Протестні мітинги в Грузії – ред.) надають йому сили. Стан фізичний, звичайно, у нього поганий. Тому що людина вже голодує третій тиждень, відмовляється зупинити голодування. Він переконаний, що важливо продовжувати голодування, щоб довести, що він є невинним. Найближчими днями його стан здоров’я буде дуже критичний.

Це вже третій тиждень – і йому буде потрібна госпіталізація. Я вважаю, що вона йому вже потрібна, тому що стан його здоров’я слабкий. Але коли йому стане зле, то, звичайно, медична допомога дуже потрібна, і важливо, щоб він її мав. Лікаря до Саакашвілі не пускали 5 днів, до вчорашнього дня”, – сказала Ясько.

Нещодавно місцеве агентство “Грузія онлайн” повідомило, що соратники Міхеїла Саакашвілі відвідали у в’язниці Руставі його, після чого стало відомо, що політик перебуває в поганому стані.

“Він худий, блідий і повільний, йому важко пересуватися”, – про це заявила журналістам член “Національного руху” Анна Цітлідзе після відвідин Саакашвілі в 12 пенетенціарній установі в Руставі.

При цьому Саакашвілі заявив, що не збирається припиняти голодування.

“Він не дав мені багато говорити про стан здоров’я і сказав мені, що це не є важливим, коли потрібно рятувати країну, і зараз головне – довести до кінця цю почату перемогу. Він мало говорить про своє здоров’я. Я запитала стосовно припинення голодування, це питання про яке взагалі не хоче говорити, він прийняв тверде рішення про це, і тепер головне – врятувати країну. Він чекає, що його особистому лікарю дадуть право якось увійти до нього”, – сказала Цітлідзе.