Готові? ОБЛОГУ ПРОРВАЛИ — місто за лічені кілометри: ЗСУ рвонули, як востаннє. Тримайте кулаки!

Ситуація на Бахмутському напрямку все ще залишається складною. Зазначимо те, що противник не зупиняється ні на мить та продовжує цілодобий штурм постійно змінюючи тактику, намагаючись добитися облоги нашого угруповання. Та, не дивлячись ні на що, українські бійці утримують відвойовані позиції.

Про це розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахілес» 92 ОШБр Юрій Федоренко.

За його словами, російські загарбники постійно змінюють тактику контрнаступу. Це можуть бути представники «Шторм Z», мобілізовані, або ж підготовлені контрактники, наприклад, десантники.

«Десь штурмує виключно живою силою за підтримки артилерійських засобів, десь штурмує живою силою за підтримки броньованої техніки і, відповідно, артилерійських засобів», — наголосив він.

Після цього, командир підкреслив той факт, що попри різноманітні спроби ворога просунутися далі, Сили оборони утримують всі позиції, які були деокуповані.

Зокрема, минулого тижня 92-ій окремій штурмовій бригаді вдалося просунутися дещо вперед, вибивши противника з ряду позицій і надійно закріпившись.

«Найскладніший період – це коли ти вибив противника з зайнятих їм позицій і тобі треба закопатися максимально і утримати цю позицію, оскільки противник намагається максимально зворотньо штурмувати», — пояснив Федоренко.

Наразі на Бахмутському напрямку тривають бої, противник намагається відбити те, що було втрачене, але успіху не має.

Крім того, стало відомо про те, що бійці української армії перекинули обмежену кількість бронетехніки на східний (лівий) берег Херсонської області та продовжують більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції за участю легкого піхотного угруповання приблизно батальйонного розміру.

Про це повідомляється в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, у звіті йдеться про те, що російські «воєнкори» 6 листопада збільшили знімок, на якому нібито знято український гусеничний десантний транспорт, що перевозить бойову машину піхоти на східний берег біля села Кринки (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від Дніпра).

Інші «воєнкори» стверджували 7 листопада, що українська бойова машина піхоти самостійно перетнула річку Дніпро біля Кринок, а також збільшили окремі кадри 7 листопада, на яких нібито видно знищений західний бронетранспортер-амфібія у невстановленому місці на східному березі.

Деякі з російських так званих «воєнкорів» стверджували, що один або два українських БТРа перетнули Дніпро біля Кринок, тоді як інші «вєнкори» відзначали, що українські війська перекинули в цей район кілька бронетранспортерів.

Окремі російські військові блогери стверджували, що понад 300 українських військовослужбовців (приблизно один батальйон) діють на східному березі в районі Кринок і продовжують стверджувати, що українські війська утримують позиції в центрі Кринок і прилеглих районах.

Російські військові блогери стверджують, що бойові дії тривали під Кринками, а також поблизу Пойма, Піщанівки та Підстепного, але не казали, що українські спроби наступу 6 і 7 листопада були більш масштабними, ніж у попередні дні.

Нагадаємо про те, що раніше вже повідомлялось про те, як на тимчасово окупованій Херсонщині росіяни мінують критичну інфраструктуру. Зокрема, ГРП та електростанції.

Про це проінфрмувала прес-служба ГУР.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що на тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни закопують вибухівку поблизу стаціонарних газорегулювальних пунктів, електричних підстанцій та об’єктів критичної інфраструктури.

«Відповідні дії окупантів свідчать про їхній ймовірний намір знищити елементи критичної інфраструктури, коли доведеться відступати», — зазначили в ГУР.