Готуйтеся! Вартість комунальних послуг ще більше вдарить по кишенях українців

Сьогодні, 29 листопада, набрали чинності нові тарифи на тепло, холодну воду та гарячу воду, передає Корупція.Інфо.

Відповідні постанови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) опубліковані в газеті “Урядовий кур’єр” від 28 листопада 2017 року.

Зокрема, НКРЕКП оприлюднила 17 постанов, якими регулюються комунальні тарифи на постачання холодної води та водовідведення обласними та міськими водоканалами, а також тарифи на теплову енергію та гаряче водопостачання для компаній, які генерують і постачають тепло та гарячу воду.

Регулятор оновив структуру тарифів для енергогенеруючих компаній та компаній-потачальників.

Популярне: “За борг 15 гривень”: на Тернопільщині неповнолітньому натягнули на голову пакет, запхали в машину і викрали

Також попереджають, що у 2018 році тариф теплової генерації може зрости на 25%. Такі плани Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) викладені у матеріалах Комісії щодо перегляду оптової ціни електроенергії на 2018 рік, пише УНН.

Зокрема, відповідно до документу, ціну вугілля у тарифах планується збільшити з 66 дол. до 82,4 дол. за 1 тону або на 24,8%.

Крім того, регулятор планує збільшити на 28,5% до майже 19 дол. за тону й вартість фрахту (транспортування морем та перевалка у порту) вугілля з порту Роттердам до України.

Водночас, варто зазначити, що поставок вугілля в Україну з Роттердаму не було, а сукупні поставки морем складають менше 5% від загального споживання вугілля.

Таке підвищення дасть тепловій генерації додатково понад 475 млн дол. (більше 12,5 млрд грн).

Регулятор має розглянути це питання у ході запланованого на 23 листопада засідання.