Готують ТАКЕ! Прямо в Маріуполі: здача міста ЗСУ – окупанти в істериці, прямо в руки Україні – скоро!

Російські окупанти чудово розуміють, що у них немає жодного майбутнього на тимчасово захоплених територіях. Контрнаступ ЗСУ панічно лякає ворога. Окупанти вже почали готуватися до кругової оборони Маріуполя.

Вадим Скібіцький – заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України – розповів деталі в інтерв’ю телеканалу “Київ”. Він наголосив, що окупанти готуються до кругової оборони Маріуполя та інших міст.

Вони (окупанти – ред.) готуються до оборони Маріуполя. І не лише Маріуполя, а й інших міст. Причому до кругової оборони. Маріуполь – це потужна економічна зона, де можна сховати зброю, складувати боєприпаси та інше військово-технічне майно,– наголосив Скібіцький.

Російські загарбники намагаються використати портову інфраструктуру окупованого міста для переміщення вантажів. Зокрема, й військового призначення.

Також російські окупанти продовжують знищувати місто. Зокрема, “Азовсталь”, яку героїчно обороняли українські захисники та захисниці. Окупанти перетворюють “Азовсталь” на брухт та водночас намагаються використати її сховища як логістичну базу. Жодної логіки у діях окупантів немає.

Українські захисники та захисниці проведуть успішний контрнаступ, звільнять місто, і разом з українським прапором туди повернеться безпека для місцевих жителів.

Скільки триватиме український контрнаступ, покаже тільки бойова обстановка, але сценаріїв може бути два, впевнений керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

В інтерв’ю Главреду він зазначив, що наступ може бути швидким, коли вдасться пробити лінії оборони ворога, просунутися в тил, завдати йому серйозних втрат і звільнити значну частину української території.

“Другий варіант буде повільнішим, якщо ворог упиратиметься і застосовуватиме все, що тільки може, і матиме певні успіхи в обороні. Тоді нам потрібно буде застосовувати той артилерійський вогневий вал, але краще, ніж це робили росіяни, точніше і ефективніше”, – пояснив експерт.

Мусієнко підкреслив, що наш успішний контрнаступ дасть відповідь на те, яка це буде частина звільнених територій.

“Також контрнаступ зменшить потенціал російських військ, зіграє на деморалізацію особового складу військ РФ, і може спричинити певні події в Росії і дати нам додаткове вікно можливостей. Все це разом дійсно може призвести до того, що війна може завершитися раніше. Принаймні, поточна її фаза”, – підсумував експерт.

Загалом вже котрий місяць поспіль звучать розмови про те, що ЗСУ активно готуються до контрнаступу, але не починають його… Причини називаються різні – від нестачі боєприпасів та іншого озброєння, до очікування сприятливих погодних умов. Видання “Коментарі” розбиралося в основних питаннях, що стосуються контрнаступу, проаналізувавши думки експертів.

Військовий експерт Олег Жданов не згоден з тим, що інформація про контрнаступ ЗСУ, що готується, — це ІПСО, тому що українська армія дійсно активно готується. Свою думку він висловив на своєму ютуб-каналі.

“Ми готуємось реально, ми формуємо фактично нову армію для проведення контрнаступальних дій, операцій зі звільнення наших територій. І, я так думаю, що ніхто особливо не затягуватиме нічого”, — заявив експерт. При цьому Жданов визнав, що єдине, що не вийшло в України перед настанням, це отримати сучасні західні літаки.

«Використовуватимемо ті літаки, які на сьогодні є на озброєнні наших Повітряних сил. Плюс нам дають ракети західного зразка класу “повітря-земля”, і ми використовуватимемо їх на наших літаках», – розповів Олег Жданов.

Віримо, що в наших воїнів вийде здійснити всі задумані плани під час контрнаступу та звільнити українську землю від загарбників.

А тим часом Кремль намагатиметься організувати якісь техногенні проблеми в країні для того, щоб розповісти населенню, що “СВО” настав час згортати.

 Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун в ефірі проекту FREEДОМ заявив, що ситуація для росіян справді складається не найкращим чином. Москва не має ресурсів продовжувати воювати.

Тим часом Україна отримує сучасну бронетехніку та боєприпаси від союзників, що допоможе ЗСУ вигнати окупантів із наших земель.