ГПУ оголосила в розшук керівника “Оплоту”

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників угруповання "Оплот" та повідомила про підозру його керівнику Євгену Жиліну

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу ГПУ, передає Корупція.Інфо

"Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ завершило розслідування одного з епізодів злочинної діяльності очолюваного Євгеном Жиліним угруповання "Оплот" під час Революції Гідності, спрямованої на протидію протестним акціям", – йдеться у повідомленні.

Відтак до Оболонського районного суду Києва 9 липня 2015 року скеровано обвинувальний акт стосовно трьох осіб.

"Їх підозрюють у вчиненні 21 січня 2014 року біля метро "Петрівка" за попередньою змовою із бійцями угруповання "Оплот", організованих Жиліним, злочинних дій стосовно потерпілих із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень", – зауважили у прокуратурі.

У відомстві зазначили, що зловмисників також підозрюють у вчиненні грабежу, поєднаного із насильством, а також викраденні людини, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, а також у погрозі вбивством.

6 липня 2015 року за вказаними фактами було повідомлено про підозру Жиліну, оголошено його у розшук та отримано дозвіл суду на затримання та привід його до суду.

Окрім того, стосовно двох підозрюваних обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Разом з тим одному з підозрюваних 8 липня 2015 року Печерським районним судом Києва змінено запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт. Наразі прокурором внесено апеляцію на зазначене рішення суду.