ГПУ викликала Садового на допит щодо його заяв про спроби підкупу народних депутатів

Генеральна прокуратура викликає на допит лідера "Самопомочі", міського голову Львова Андрія Садового для надання інформації щодо спроби підкупу народних депутатів, передає Корупція.Інфо з посиланням на прес-службу ГПУ.
Як відзначили у прес-службі, на офіційному порталі Верховної Ради України 29.08.2015 опубліковано заяву Голови Верховної Ради Гройсмана В.Б. щодо інформації про намагання здійснення підкупу народних депутатів України від фракції “Самопоміч” напередодні голосування щодо конституційних змін. Аналогічну інформацію з посиланням на міського голову Львова Садового А.І. поширено рядом Інтернет- видань.

“Цього ж дня управлінням з розслідування корупційних злочинів, скоєних службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, Генеральної прокуратури України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом пропозиції невстановленими особами надання неправомірної вигоди народним депутатам України фракції “Самопоміч” за підтримання ними 31 серпня 2015 року на позачерговому засіданні Верховної Ради України в першому читанні проекту Закону “Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації)”, — йдеться у повідомленні.

Як відзначили у прес-службі, слідчими Генеральної прокуратури України в порядку, встановленому Кримінальним процесуальним кодексом України, організовано здійснення виклику А.Садового для допиту в якості свідка у вказаному провадженні.

“У той же час, з метою забезпечення швидкого розслідування Садовий Андрій Іванович цим повідомленням також запрошується до Генеральної прокуратури України (місто Київ, вул. Різницька, 13/15) 31.08.2015 у будь-який час з 09:00 год для надання слідчим відомої йому інформації за вказаним фактом”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, лідер “Самопомочі”, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що перед понеділковим голосуванням по Конституції депутатів намагаються підкупити — пропонують гроші, посади, перспективи і тд.