Гройсману передали подання Генпрокуратури по Клюєву

Регламентний комітет Верховної Ради передав спікеру Володимиру Гройсману подання генерального прокурора на дачу згоди парламентом про притягнення до кримінальної відповідальності позафракційного народного депутата Сергія Клюєва.

Як зазначається у рішенні Регламентного комітету, подання Генпрокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Клюєва законне, проте недостатньо обґрунтоване, "надані докази не можна вважати повністю достатніми".

Крім того, в даному рішенні наголошується, що неможливо прийти до висновку про законність отриманих доказів, оскільки генпрокурор не надав відповідних підтверджень.

Повідомляється, що при ухваленні рішення у регламентому комітеті думки розділилися. Деякі вважали за необхідне прийняти рішення і дати згоду Генеральній прокуратурі на притягнення до кримінальної відповідальності Клюєва; на думку інших, наданих Генпрокуратурою доказів недостатньо і уявлення потрібно передати Генпрокуратурі на доопрацювання.

До слова, раніше Клюєв заявляв, що Генеральний прокурор Віктор Шокін не довів його провини, а подання ГПУ про зняття з нього депутатської недоторканності є політичним переслідуванням, викликаним бажанням ГПУ продовжити санкції проти Клюєвих.