Хаос! Медведчук влаштував істерику – вибухнув заявою. Зеленський непохитний – поставив на місце!

Якби влада прийняла рішення про виробництво на території України вакцини “Супутник V”, то масова вакцинація українців вакциною вітчизняного виробництва почалася б в травні-червні 2021 року.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив голова політради “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук.

Він нагадав, що восьмого грудня було прийнято рішення про те, що в Україні може бути організовано виробництво вакцини “Супутник V”, передані технології, сировину у вигляді клітинної лінії.

“Виробництво могло початися в травні-на початку червня 2021 року. Саме з цього часу могла бути розпочата масова вакцинація громадян України. Що означає масова вакцинація? Це означає, що люди почали б виходити з тих обмежень, які були введені карантинами, різними обмеженнями, локдаунами і багатьма іншими заходами, які застосовувалися урядом, президентом Зеленським, необдумано, в умовах хаосу, нерозуміння того, що роблять і які наслідки будуть. Ми могли себе убезпечити, починаючи з травня місяця 21 року, для того щоб відновлювати економіку, забезпечувати реальним змістом соціальну сферу “, – зазначив політик.

Віктор Медведчук підкреслив, що, маючи основу для масової вакцинації, Україні можна було йти по шляху придбання та інших вакцин.

“Уже не виробництва, а придбання, для того щоб якомога швидше закінчити цю масову вакцинацію і забезпечити країну нормальним рівнем життєвого забезпечення та життєдіяльності. Те, що влада цього не зробила, означає, що вона повинна нести відповідальність за ці злочинні дії по відношенню до здоров’я та життя українських громадян “, – резюмував політик.

Нагадаємо, 6 жовтня Віктор Медведчук зустрівся з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним і поставив питання про можливість поставок вакцини “Супутник V”, на територію України. На початку листопада Віктор Медведчук провів ще одну зустріч з президентом Російської Федерації В. Путіним, де озвучив прохання про виробництво вакцини “Супутник V” (підтверджена ефективність якої становить 95%) на території України.

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що візит глави політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука в РФ має безпосереднє відношення до національної безпеки України і є інформаційною атакою на керівництво держави.

«Поїздка цих панів (Віктора Медведчука і представників ОПЗЖ в Москву – ред.) має безпосереднє відношення до національної безпеки, тому що зараз відбувається інформаційна, психологічна атака на Президента, на уряд України, на все українське населення. Ця атака відбувається з боку Російської Федерації », – заявив Данилов.

Він підкреслив: «Це йде професійно розроблена психологічна інформаційна атака на Україну, здійснювана через ті канали, які знаходяться в підпорядкуванні зрозуміло кого».

Раніше, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не планує закуповувати російську вакцину від коронавірусу Sputnik V, а боротиметься за надання підтвердженої вакцини проти COVID-19.

Президент зазначив, що наполягатиме на тому, щоб міжнародні партнери забезпечили Україну вакциною, якість якої підтверджена. Зокрема, йдеться про препарати виробництва Moderna, Pfizer, AstraZeneca.

“Ми розуміємо, що деякі з цих компаній мають заводи по всій Європі і навіть в Російській Федерації, наскільки мені відомо, тому тут питання перш за все в якості вакцини”, – сказав Зеленський.