ХЛОПЦІ, ТІКАЄМ! ЗСУ вибили окупантів: фронт здають – позиції в руки нашим, тотальний обвал – почалося!

Українські захисники відбили нічний штурм на позиції Мар’їнського напрямку. Окупанти намагалася штурмувати вночі, поки затягнуло туманом.

Відео поразки військової техніки окупантів опублікувала 79-а окрема десантно-штурмова бригада.

У пресслужбі бригади заявили, що російські окупанти вдаються до «випробування нових тактик».

«Так, днями противник спробував штурмувати передові позиції десантників у нічний час під прикриттям туману», – йдеться у повідомленні.

Українська повітряна розвідка вчасно виявила наближення ворожої колони, по ворогові було завдано вогневої поразки, внаслідок чого росіяни втратили чотири одиниці техніки та відступили.

Варто також додати, що за добу українські війська на Таврійському напрямку знищили важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А «Солнцепек» та дві одиниці самохідних гаубиць 2С19 «Мста-С».

«Знищено важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А «Сонцепьок» та дві одиниці самохідних гаубиць 2С19 «Мста-С», – повідомив командувач угруповання військ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський.

За його словами, було ліквідовано 583 окупанти та знищено 31 одиницю їхньої техніки: один танк; чотири медичні бронемашини;
сім артсистем; один РСЗВ; 11 БпЛА; шість автомобілів; одну одиницю спецтехніки.

Тарнавський зазначив, що українські захисники тримають оборону на Авдіївському напрямку та продовжують наступ на Мелітопольському.

Водночас ворог намагався прорватися в районах населених пунктів Степове, Авдіївка, Тоненьке, Красногорівка, Мар’їнка та Старомайорське Донецької області й Червоне, Роботине та північно-західніше Вербового Запорізької області.

ЗСУ нещодавно показали, як вибили росіян з селища за допомогою FPV-дронів. FPV-дрони «Шкода» змусили російських військових вийти з окупованого селища, населений пункт повернувся у сіру зону.

Про це зазначила 108 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ у соцмережах

«Зазвичай, щоб вибити противника з селища потрібні активні дії штурмових підрозділів, але цього разу результату було досягнуто лише злагодженими діями безпілотників та артилерії. Кількома влучними ударами FPV дронів був ушкоджений особовий склад ворога, що закріплювався в одному із селищ сірої зони, після чого окупаційні війська продемонстрували жест доброї волі (панічно відступили) та знову отримали декілька уражень, а родзинкою став підбитий транспорт, що приїхав за невдахами», зазначили в бригаді.

Військові також повідомляють, що селище знову опинилось у сірій зоні, ворожий підрозділ розбитий, а втрати в лавах українських захисників відсутні.

«Це ще раз підтверджує тезу – дрони рятують життя наших воїнів. А висновок: донатьте на збори дронів та вірте в ЗСУ», додали воїни.

Варто зазначити, що нещодавно стало відомо, на потужностях «Укроборонпрому» розгорнули ліцензійне виробництво трьох моделей FPV-дронів приватних компаній.

Про це розповів генеральний директор «Укроборонпрому» Герман Сметанін.

«FPV-дронів зараз потрібно дуже багато. Ми допомагаємо приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Підписали ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей. У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти і ми виробляємо. Ми допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається», – зазначив Сметанін.

Укроборонпром нарощує й виробництво боєприпасів.

«Це питання дуже чутливе. Якщо я скажу, що в нас є дефіцит якогось компонента, який виробляється лише в кількох країнах, то Росія буде створювати нам проблеми. Її представники прийдуть туди з п’ятьма валізами і скажуть: «Ми куповуємо все до 2048 року». Тоді в нас не буде цього компонента. Не треба підказувати ворогу. Що можу сказати? Ми успішно виробляємо в співпраці з іноземними партнерами мінометні міни, артилерійські й танкові снаряди. Наші виробничі потужності розташовані не тільки в Україні, а і за її межами,» — відзначив генеральний директор Укроборонпрому.