“Грюкнув дверима і …”: Гройсман посварився з міністром фінансів Данилюком. Чиновника можуть звільнити

На засіданні Кабінету міністрів трапилася чергова перепалка між міністрів фінансів Олександром Данилюком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, передає Корупція.Інфо.

Так, під час засідання Данилюк в досить ультимативній формі зажадав призначити собі п'ятого заступника, подання на якого подано давно. Гройсман на такий ж жорсткий манер відповів, що не буде цього робити. У відповідь на що Данилюк сказав, що нехай в такому випадку на нього самого готують подання на відставку. Про це LB.ua повідомили присутні на засіданні міністри.

Популярне: Відтепер діти вчитимуться до липня: Міністр МОН визначила тривалість навчального року

За словами джерел, за словами Гройсмана можна було зрозуміти, що саме так він і вчинить – поставить перед парламентом питання про звільнення Данилюка.

"Якщо хочуть, нехай звільняють. Сам я у відставку не піду – не така я людина", – заявив Данилюк в ексклюзивному коментарі LB.ua, де факто підтвердив сутичку з прем'єр-міністром.

"І все ж я наполягаю на тому, щоб Мінфін був повністю укомплектований і працював відповідно до законодавства", – резюмував міністр.

Нагадаємо, Олександр Данилюк був призначений в Кабмін Володимира Гройсмана в квітні 2016 року за квота БПП.

Влітку минулого року генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до Кабміну з проханням звільнити Данилюка в зв'язку з тим, що державна фіскальна служба провела перевірку і підтвердила несплату міністром фінансів 700 тис. гривень податків.

У відповідь на що Данилюк зажадав відправити у відставку Луценка нібито за саботаж розслідування по "ПриватБанку".