“Хто він? Звідки?”: Львівська ОДА отримала нового очільника. Що відомо про цю людину

Сьогодні, 26 червня, на засідання Уряду від Адміністрації Президента будуть внесені остаточні кандидатури на посади глав ОДА. Зокрема Львівську облдержадміністрацію очолить Маркіян Мальський. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Хто ці люди? Звідки? Яким чином стали кандидатами на зазначені посади? Які підводні камені їх призначень? Ризики? Бекграунд цих кандидатів?Поширюємо, ділимося інформацією", – написав Розенко на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, Маркіян Мальський, який таки знайшов для себе аргументи змінити свою позицію стосовно пропонованої посади.

До слова в запропонованому Зеленським «громадському обговоренні» довкола посади голови ОДА лише два кандидати отримали позитивну підтримку людей – Мальський та Козицький.

Маркіян Маркіянович Мальський – кандидат юридичних наук, адвокат, керівник Західноукраїнської філії адвокатського об’єднання Arzinger, почесний консул Австрії у Львові.

Спеціалізується на наданні юридичної підтримки в інвестиційних проектах, а також вирішенні спорів, в тому числі, у міжнародних комерційних та інвестиційних арбітражах. З 2008 року адвокат об’єднання «Arzinger», у якому є партнером, керівником Західноукраїнського відділення та головою практики вирішення міжнародних спорів. 

До того як приєднатися до команди Arzinger, адвокат Мальський працював юристом в групі міжнародного арбітражу в компанії Freshfields Bruckhaus Deringer в Парижі.

Після Революції гідності М.Мальський відмовився обійняти посаду начальника ДФС у Львівській області, яку він виграв у публічному конкурсі. Головною причиною відмови стала «відмінність у баченні розвитку та цілей служби після співбесіди з Романом Насіровим»

Почесний консул Австрійської Республіки у місті Львів з жовтня 2016 року.