Його хотіли вбити?! Просто в Болгарії: на волосині від смерті – страшний замах, після підтримки України – вижив дивом!

Поліція Болгарії затримала чоловіка, який погрожував вбити болгарського міністра оборони Тодора Тагарева.

У столиці Болгарії – Софії 18 липня затримали 39-річного чоловіка через погрози вбивства міністра оборони Болгарії, який підтримує Україну через війну, розв’язану РФ, передає Euractiv.

Тодор Тагарев входить до складу нового уряду Софії, дотримується проєвропейських поглядів і рішуче виступає за військову підтримку України.

Зловмисник погрожував Тагареву, бо йому не подобалася його позиція з питання війни РФ проти України. Підозрюваний 4 липня надіслав міністру повідомлення на його особистій сторінці в соціальній мережі.

Чоловіка затримали на 72 години за постановою прокуратури.

Нагадаємо, що раніше президент Болгарії Румен Радєв звинуватив Україну в тому, що саме вона наполягає на веденні війни, яку почала проти неї країна-терористка Росія. Відповідну заяву він зробив під час спілкування з журналістами в ефірі Blitz BG.

Україна відреагувала на скандальну заяву президента Болгарії про бажання продовжити війну. Посольство України в Болгарії запевнило, що наша країна докладає всіх можливих зусиль для відновлення миру, однак агресор наполягає на веденні війни.

Як підкреслили у посольстві, перекладання провини за розв’язання війни на Україну, яка зазнала нападу з боку північного сусіда, є однією з найпоширеніших підвалин російської пропаганди та гібридної війни в Європі.

“Тільки кремлівський режим та його послідовники уникають називати війну Росії проти України словом “війна”, маскуючи російську агресію та геноцид проти українського народу під фразами “конфлікт” та “спецоперація”. Хочемо наголосити, що надання Україні коштів на оборону не призводить до збільшення кількості жертв і руйнувань, а навпаки – це більше врятованих життів, як звичайних громадян, їхніх сімей і дітей, так і в домівках і домівках”, – заявило українське посольство.