Катастрофа для Кремля! Вже під Донецьком – КОНТРАТАКА ЗСУ: штурм почався! Плацдарм готовий!

Російські окупанти 35 разів атакували позиції українських захисників на Донецькому напрямку і це, всього за добу.

Про це у четвер  повідомив начальник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі інформаційного телемарафону.

“…ворог 35 разів атакував позиції українських військових на Донецькому напрямку. Найбільше атак ворог здійснив на Мар’їнському напрямку – 10 разів, це був напрямок Олександрівка-Мар’їнка, також атакував в районі Пісок, Водяного та Крута Балка. Слід зазначити, що в районі Крута Балка штурмових дій не відбувалося вже близько двох місяців. Вчора ворог здійснив наступ в цьому напрямку, задіяв два танки і дві БМП”, – сказав він.

За словами Дмитрашківського, один танк був знищений одразу, після цього було пошкоджено БМП, а вцілілі машини просто покинули поле бою.

Речник також повідомив, що за добу ворог втратив близько 200 осіб ліквідованими та пораненими.

“В операційній зоні Донецьк було приземлено шість БПЛА, знищено 25 одиниць військової техніки. Також в полі зору в районі Вугледара з’явилися 155 і 40 бригади морської піхоти. До 40 бригади були направлені резерви у вигляді однієї танкової роти, але ворог не намагається штурмувати позиції, маючи досвід, який отримали від наших воїнів в лютому, і весь цей час вони відновлювалися після цих втрат”, – розповів він.

Дмитрашківський підмітив, що ворог намагається проводити штурмові дії з району Ясинуватої – з цього району також дуже давно не було штурмових дій.

Також зазначимо, в Бахмуті, за минулу добу знищено 113 російських окупантів, а 117 зазнали поранень. Про це сказав речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Українські воїни знищили ворожу гаубицю “Мста-Б”, чотири безпілотники і чотири польові склади боєприпасів.

Зі слів Череватого, росіяни намагаються захопити Бахмут, але вже багато місяців підряд їм це не вдається.