Кілька годин тому! Президент зробив це, доленосний закон підписано. Українці аплодують, давно чекали

Президент Володимир Зеленський 24 листопада схвалив допуск дізнавачів, слідчих та прокурорів на територію проведення Операції Об’єднаних сил. Порядок їхнього допуску визначатиме командувач ООС.

Законопроєкт №3984 “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях щодо допуску дізнавачів Верховна Рада підписала ще 15 листопада. Про це повідомляє Офіс Президента.

Закон унормовує допуск представників органів досудового розслідування та прокуратури в зону ООС для виконання повноважень, покладених на них Кримінальним кодексом України.

“Слідчі, прокурори та дізнавачі можуть здійснювати свої повноваження у кримінальних провадженнях щодо правопорушень, вчинених, зокрема, у вказаному районі. Їм має надаватися обов’язковий допуск та відповідне сприяння”, – мовиться у повідомленні ОП.

Нагадаємо, відповідний законопроєкт 2 вересня у Верховну Раду подав Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Донбасу, Криму та Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Додамо, заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов розповів, що впродовж 2020 року суд виніс 8 вироків особам винним у злочинах на Донбасі.